fbpx

I huvudet på en företagare

Ensamföretagarens vardag kan vara just det – ensam. På senare år har jag börjat samarbeta med andra och hittat också nya nivåer i mitt företagande. I den här kategorin kan du läsa mina ärliga tankar och funderingar kring att driva eget.

Det handlar mer om kapacitet än tid

Ofta brukar vi tänka i tidstermer när vi funderar på hur mycket vi hinner med. Vi vet att ett dygn har tjugofyra timmar, varav vi gärna ska sova åtta och ha fritid i åtta och då har vi åtta timmar kvar för jobb.

Läs mer »

Om att ta sig själv på allvar

Tvivel och det eviga bluffsyndromet. Tror ingen är fullständigt fri från det? Trots tvivlet ångar jag på. Det här är det jag allra helst gör och jag är så himla tacksam för att jag får göra alla de saker jag gör.

Läs mer »

Jag har en så rolig jobby

I dag ställde jag upp för en intervju som gjordes av en forskare vid Lunds universitet som gör en intervjustudie om kreativt frilansarbete. Han ville alltså prata med mig om hur jag upplever frilansandet och företagandet. Vi pratade också en del om sociala medier och mitt förhållningssätt till det.

Läs mer »

6 år som företagare

För sex år sedan startade jag mitt eget företag. Rätt motvilligt faktiskt. Men jag hade bestämt mig för att sälja skumpaörhängen och då var det behändigt att ha ett företag. Samtidigt kunde jag börja fakturera mina journalistjobb via företaget efter att i några år ha trixat med skattekort och lättföretagartjänster.

Läs mer »

Säg hej till let me create!

De två senaste månaderna har jag jobbat jättemycket med ett projekt som nu äntligen är offentligt. Och det roliga är att det inte bara är jag som jobbat, utan också Jennifer.

Läs mer »

Det här med semester

Från och med i dag har jag semester officiellt. Så officiellt som en företagare nu kan ha semester. Men jag har i alla fall meddelat mina uppdragsgivare om att jag kommer att vara ledig i tre veckor och jag har lagt ett automatiskt out of office-svar på mejlen.

Läs mer »

Världens bästa jobb

Måndagskoman är rejäl men jag vill inte lämna bloggen vind för våg. Jag har nämligen ren länge tänkt att jag vill blogga om hur otroligt nöjd jag är med min frilanssituation.

Läs mer »