fbpx

I huvudet på en företagare

Ensamföretagarens vardag kan vara just det – ensam. På senare år har jag börjat samarbeta med andra och hittat också nya nivåer i mitt företagande. I den här kategorin kan du läsa mina ärliga tankar och funderingar kring att driva eget.

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige och Finland för vårens omgång av kursen

Läs mer »

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver. Det är två år sedan jag senast

Läs mer »

Det handlar mer om kapacitet än tid

Ofta brukar vi tänka i tidstermer när vi funderar på hur mycket vi hinner med. Vi vet att ett dygn har tjugofyra timmar, varav vi gärna ska sova åtta och ha fritid i åtta och då har vi åtta timmar kvar för jobb.

Läs mer »

Om att ta sig själv på allvar

Tvivel och det eviga bluffsyndromet. Tror ingen är fullständigt fri från det? Trots tvivlet ångar jag på. Det här är det jag allra helst gör och jag är så himla tacksam för att jag får göra alla de saker jag gör.

Läs mer »

Jag har en så rolig jobby

I dag ställde jag upp för en intervju som gjordes av en forskare vid Lunds universitet som gör en intervjustudie om kreativt frilansarbete. Han ville alltså prata med mig om hur jag upplever frilansandet och företagandet. Vi pratade också en del om sociala medier och mitt förhållningssätt till det.

Läs mer »

6 år som företagare

För sex år sedan startade jag mitt eget företag. Rätt motvilligt faktiskt. Men jag hade bestämt mig för att sälja skumpaörhängen och då var det behändigt att ha ett företag. Samtidigt kunde jag börja fakturera mina journalistjobb via företaget efter att i några år ha trixat med skattekort och lättföretagartjänster.

Läs mer »

Säg hej till let me create!

De två senaste månaderna har jag jobbat jättemycket med ett projekt som nu äntligen är offentligt. Och det roliga är att det inte bara är jag som jobbat, utan också Jennifer.

Läs mer »