fbpx
1-Michaela_fotograf-jennifer-sandstrom_low-47

Ett uppslagsverk av skrivtips

Underbart, fruktansvärt och allt däremellan. Att skriva en roman kan vara en känslomässig bergochdalbana, och frågorna brukar vara många. 

Hur skriver jag den första meningen? Vad ska jag tänka på innan jag skickar mitt manus till ett förlag? När ska jag hitta tiden att skriva klart? 

Jag har samlat på mig många svar och tips genom åren. Och reflektioner – genom alla faser av skrivandet. Här kan du ta hjälp av dem.

Mina bästa skrivtips

En roman blir till

Vägen från tomt blad till färdig roman kan vara lång och snårig. Här hittar du tips som hjälper dig med allt från första meningen till sista redigeringsrundan.

Kom igång

Bakom varje färdigskriven bok ligger en bra skrivrutin. Få hjälp att komma igång med skrivandet (igen) och hitta en rutin som passar dig och din vardag.

Kom i mål

En av de tuffaste faserna för många (blivande) författare är redigeringen av manuset. Tvivel kan hopa sig och entusiasmen falnar. Ta hjälp av mina tips för att orka hela vägen in i mål.

Konkreta tips

Hur bygger jag trovärdiga karaktärer? Hur skriver jag en dialog? Hur funkar biblioteksersättning och vad ska jag ha på mig på releasefesten? Här bjuder jag på handfasta tips om alla delar av skrivlivet.

Inspireras av andra

Inspireras av författare, förläggare och andra proffs. Här hittar du bland annat intervjuer och gästinlägg. 

I huvudet på en författare

Skrivrutiner, skrivmotstånd och känslostormar. Här får du kika in i huvudet på just den här författaren.

Livet som författare

Livet som författare handlar också om pengar, konkurrens, följebrev och refuseringar. Här får du råd på vägen.

Vid motgångar

Allra ensammast känner vi författare oss när vi stöter på motgångar. Ta hjälp av hur jag hanterat jobbiga besked och tuffa perioder.