fbpx
Kugge 1_web-11

Skriv ditt manus!

En onlinekurs där du påbörjar eller slutför ditt skrivprojekt. Målet är att du skriver ungefär ett halvt råmanus under kursen.

Vi träffas åtta vardagskvällar online på Zoom, varannan vecka i sexton veckor. Du får ta del av en skrivande gemenskap som stärker ditt skrivsjälvförtroende samtidigt som du faktiskt skriver.

Obs! Nästa kurs startar i augusti 2024. Registrera dig för mitt inspirationsbrev om du vill veta när ansökan öppnar!

Varför ska du vara med?

Skrivandet kan vara ensamt – men det behöver inte vara det.

Målet med kursen är att du kommer igång med ditt skrivande och etablerar skrivrutiner som fungerar i din vardag. Under kursen skriver du ungefär ett halvt råmanus eller redigerar ett manus. 

Utöver skrivövningar kommer vi att borra in oss i skrivandets psykologi – målsättningar, drömmar och motgångar. Via gruppcoaching får du hjälp och stöd av mig som kursledare men även av dina kurskamrater.

Tillsammans peppar vi varandra till att våga skriva och utforska det egna uttrycket.

Hur skulle det kännas om du i slutet av kursen är halvvägs eller äntligen har avslutat ditt manus?

 

Om du hänger med får du …

✎ en stöttande skrivgemenskap

✎ tips och inspiration för ditt skrivande

✎ testa olika typer av skrivövningar

✎ kurskamrater som kan peppa dig längs vägen

✎ möjlighet att få personlig hjälp med ditt skrivande

 

Vad säger tidigare deltagare?

Hösten 2023 gick den första omgången av Skriv ditt manus! Alla tio deltagare var så nöjda med kursen att de har valt att fortsätta skriva tillsammans och med mig även under våren 2024. Här är några av de kommentarer jag fick efter kursen.

 

Om kursen:

”Kursen har gett mig teoretiska kunskaper, roliga utmaningar i Kugges skrivövningar, pepp, hjälp att skapa rutiner och en känsla av att jag faktiskt KAN och sammanhanget jag längtade efter, med en liten och engagerad grupp och Kugge som ledare.”

 

Kursen har givit mig mycket god struktur, både i det löpande skrivandet och i den faktiska berättelsen med sina akter. Olika skrivövningar, både korta och lite längre, har bidragit med inspiration. Utöver det har jag fått stort utbyte av övriga deltagare, där vi har tampats med olika utmaningar på ett roligt och otvunget sätt.”

 

Kursen har gett mig ny riktning och energi i mitt skrivande. Jag har lärt mig mer om skrivhantverket i form av dramaturgi och hur jag kan arbeta med den för att lära mig mer om textens karaktärer. Jag har också lärt mig mer om min egen text och vad jag behöver arbeta vidare med. Till sist har jag också lärt mig mer om mig själv som skrivande person.”

 

Om Kugge:

”Tydlig, välformulerad och rak. Med sin värme, sin kunskap och kärlek för skrivandet har hon gett mig ett självförtroende och verktyg som gör att det känns lite lättare att hålla igång mitt projekt. Hon delar också med sig av personliga erfarenheter och tankar, vilket är mycket tacksamt.”

 

Varm, autentisk, närvarande och engagerad. Hon bjuder på sig själv och bjuder in oss andra att dela våra tankar och insikter.”

 

Pålitlig, saklig, proffessionell, peppande men krävande.”

Om mig

Jag, Michaela ”Kugge” von Kügelgen, är en finlandssvensk författare, frilansjournalist och skrivinspiratör bosatt i Helsingfors. I januari 2013 började jag skriva på det som blev min debutroman.

Sedan jag började skriva skönlitterärt har jag försökt förstå hur man egentligen skriver en bok och upprätthåller en fungerande skrivrutin.

Jag älskar att inspirera andra att börja skriva, hållas igång med sitt skrivande och att komma i mål.

På mina kurser utgår vi ifrån det som är roligt och lockande, det finns inget rätt och fel utan det viktiga är att du känner en stark lust att få skriva.

Hoppas vi ses på kursen! Tills dess kan vi väl höras på Instagram? Missa inte heller min bok Kickstarta ditt skrivande och hitta din skrivrutin.

Kursen är för dig som …

  • inte vill vara ensam i ditt skrivande.
  • tänker att du vill skriva men inte kommer till skott.
  • behöver pepp och stöd för att komma vidare.
  • inser att skrivandet är mycket roligare om du får dela det med andra.

Frågor och svar

För vem är kursen?
För dig som skriver och behöver extra stöd och pepp för att ta ditt skrivande på allvar.

För vem är kursen INTE?
För dig som inte har ett tydligt mål med ditt skrivande och inte vill prata om ditt pågående projekt med andra.

När går kursen?
Vi träffas åtta vardagskvällar klockan 18–20 finsk tid (17–19 svensk tid), varannan vecka på Zoom. Träffarna spelas in ifall du missar en träff, men min förhoppning är att du deltar varje gång. Obs! Datumen för höstens kurs kommer senare!

Vad är målet med kursen?
Att du skriver ungefär ett halvt råmanus – antingen början på något nytt eller att du avslutar något du redan påbörjat. Du kan också använda kursen för att redigera ett manus.

Vad gör vi under kursträffarna?
Utöver skrivövningar kommer vi att prata om skrivandets psykologi – vad krävs för att man ska orka skriva klart? Du berättar om ditt pågående projekt, men delar inte text med någon annan (om du inte vill).

Vad kostar det?
Kursen kostar 375 euro (inklusive moms). Summan kan vid behov delas upp i två betalningar á 190 euro.

Vad ingår i priset?
Åtta träffar på Zoom á två timmar per gång samt ett öppet skrivrum på Zoom de veckor vi inte har gemensam träff. Du och dina kurskompisar kan alltså träffas varje vecka för att skriva tillsammans (men jag är inte med när det är öppet skrivrum). Vi har också en Whatsappgrupp för pepp och stöd.

Vad ingår INTE i priset?
Eventuell lektörsläsning eller privat skrivcoaching tillsammans med mig, Kugge. Läsning och coaching kan köpas som extra tjänst.

Hur många deltagare är det?
Kursen är för 10 deltagare.

 

Har du fler frågor? Hör av dig på hej@kuggeskriver.fi