fbpx

Första leveransen postad + firande

I måndags åkte jag till tryckeriet Pollie och plockade upp tre lådor med pinfärska trycksaker. En massa årsrapporter & årsplaneringar, kuvert med Let me create-logga, klistermärken och sånt. På kvällen klickade jag igång fjärde säsongen av The Crown och skrev ner en massa adresser på kuvert, klistrade på frimärken och myste över alla beställningar. I går kom Jennifer till kontoret och vi postade iväg de första beställningarna. 23 stycken hittills.

Tänk. Redan 23 som har beställt det vi knåpat ihop? Känns mäktigt! Det roliga är att det kommit många “oväntade” beställningar och det är många som sagt att de ska beställa men inte ännu kommit sig för. Ja, det är ju bara den 18 november och årsskiftet känns väl ändå rätt långt borta. Men om du inte ännu beställt: gör det nu så postar jag redan i morgon!

let me create my business posta.jpeg

kuggepostar.jpeg

Vår ursprungliga tanke med Let me create my business var att skapa digitala produkter men jag är faktiskt jätteglad över de fysiska arbetsböckerna. För det första blev de otroligt fina och för det andra så vet jag att många uppskattar att skriva på papper.

Någon annan kanske tycker att det låter bökigt att hålla på och posta produkter, men jag tycker faktiskt det är ganska mysigt. Jag tänker framförallt på hur glada våra kunder kommer att bli när de får leveransen. Det är ju så sällan man får fysisk post nuförtiden som inte är räkningar. Och nuförtiden får man ju knappt räkningar heller (eftersom det mesta kommer elektroniskt).

Det finns många fördelar med att tänka med pennan i handen i stället för att bara stirra på sin skärm. Jag har tidigare skrivit ner allt detta i ett häfte, men jag ser verkligen fram emot att få fylla i vår fina årsrapport när vi checkar in på hotell för vår julkonferens den 10 december tillsammans med Jennifer. Och jag är inte precis jätteledsen över att vi bokat samma hotell som senast. Var ju rätt mysigt ifjol!

Tips! Boka en egen julkonferens och häng med på vår Facebook-live!

IMG_20201118_153149-01.jpeg

IMG_20201118_153217-01.jpeg

5 orsaker att fira Let me create

Nu när vi postat iväg de första beställningarna var ju verkligen rätt läge att fira! Vi hade bokat in en lyxig afternoon tea på Kämp Brasserie och det var så gott och mysigt och fint på alla sätt. Förra veckan sa en kompis att jag är bra på att lyxa till livet – och det kanske jag är? Jag älskar allt som kan sätta guldkant på vardagen och jag spenderar tusen gånger hellre mina pengar på restaurang och upplevelser än på till exempel kläder och smink.

Men tillbaka till Let me create: Ibland måste jag påminna mig om att den här idén föddes först nångång i våras, och idéerna om själva produkterna kläckte vi i juni. Egentligen har vi nog den här jobbiga coronan att tacka för att det blev något att fira och vara stolta över. Här kommer fem orsaker till dagens firande:

  1. Att vi överhuvudtaget kommit på idén till Let me create och förverkligat våra planer

  2. Att vi byggt en så snygg hemsida (ja jag är kanske jävig, men vi fick mycket fin respons!)

  3. Att vi lanserat två produkter som redan fått mycket uppskattning

  4. Att det redan är 23 personer som velat köpa produkterna

  5. Att vi fortfarande är vänner efter allt detta

Det firades med ett stort kakfat

Speciellt ett år som detta då mycket firande i större format uteblivit tror jag att det är extra viktigt att fira sina framgångar – och överlag det man åstadkommer. Det är så lätt att ånga på och aldrig riktigt reflektera över vad man faktiskt gjort.

I år ser jag faktiskt extra mycket fram emot att sammanfatta företagsåret och allt som hänt. Jag har dragit igång och förverkligat så himla många roligheter?! Vi ska nog se att fira allt en gång till under vår julkonferens.

När har du senast firat något du åstadkommit?

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »