fbpx

Livet som författare

Livet som författare handlar också om pengar, konkurrens, följebrev och refuseringar. Här får du råd på vägen.

Det skrivna året 2022

I dag är det exakt tio år sedan jag skrev de första orden på det som blev min debutroman. Jag var nyinflyttad i Berlin, satt i en internetlös lägenhet en grå januarikväll och hade tråkigt, men mest av allt tänkte jag att nu, nu är det dags att börja förverkliga den dröm jag burit med mig ända sedan jag var fem.

Därför känns det extra fint att just i dag blicka tillbaka på det skrivna året 2022 – mitt tionde år som författare. Om vi alltså ska räkna med att mitt författarskap började den där januarikvällen 2013.

Läs mer »

Det skrivna året 2021

Det flesta år som jag har bloggat har jag haft en tradition av att sammanfatta det skrivna året. Lite likt min sammanfattning av företagsåret är den här sammanfattningen ett sätt att, främst för mig själv, synliggöra vad jag skrivit och när.

Läs mer »

Fem frågor om egenutgivning

Anna Jakobsson Lund bakom förlaget Annorlunda förlag svarar på fem frågor om egenutgivning. Hur har till exempel inställningen till egenutgivning ändrats?

Läs mer »

Att bli refuserad

Astrid Lindgren, JK Rowling, Stieg Larsson, Stephen King och många fler. Att bli refuserad är nästan en del av skrivprocessen men det betyder inte att det inte är mindre jobbigt för det.

Läs mer »

Hur hitta testläsare eller lektör?

Är du “färdig” med din text och behöver en utomstående blick på den? Då kanske det är dags att låta en testläsare ta en titt eller kanske satsa på att skicka till en professionell lektör?

Läs mer »