fbpx

Livet som författare

Livet som författare handlar också om pengar, konkurrens, följebrev och refuseringar. Här får du råd på vägen.

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige och Finland för vårens omgång av kursen

Läs mer »

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv (främst för att jag har världens sämsta

Läs mer »

Det skrivna året 2022

I dag är det exakt tio år sedan jag skrev de första orden på det som blev min debutroman. Jag var nyinflyttad i Berlin, satt i en internetlös lägenhet en grå januarikväll och hade tråkigt, men mest av allt tänkte jag att nu, nu är det dags att börja förverkliga den dröm jag burit med mig ända sedan jag var fem.

Därför känns det extra fint att just i dag blicka tillbaka på det skrivna året 2022 – mitt tionde år som författare. Om vi alltså ska räkna med att mitt författarskap började den där januarikvällen 2013.

Läs mer »

Det skrivna året 2021

Det flesta år som jag har bloggat har jag haft en tradition av att sammanfatta det skrivna året. Lite likt min sammanfattning av företagsåret är den här sammanfattningen ett sätt att, främst för mig själv, synliggöra vad jag skrivit och när.

Läs mer »

Fem frågor om egenutgivning

Anna Jakobsson Lund bakom förlaget Annorlunda förlag svarar på fem frågor om egenutgivning. Hur har till exempel inställningen till egenutgivning ändrats?

Läs mer »

Att bli refuserad

Astrid Lindgren, JK Rowling, Stieg Larsson, Stephen King och många fler. Att bli refuserad är nästan en del av skrivprocessen men det betyder inte att det inte är mindre jobbigt för det.

Läs mer »