fbpx

Hjärnan tar julpaus

Med två dagar kvar till jul börjar min hjärna gå in i julstämning, fastän vädret utanför inte precis är så vintrigt eller juligt. Men det är mer en sinnesstämning. Jag läser, tar det lugnt, slår in klappar, bakar och fixar. Just så där som det ska vara.

I dag bakade mamma och jag skärgårdslimpa för första gången nånsin. Jag provsmakade just en bit och det var så otroligt gott. Kunde äta hela limpan nu genast, hehe. Men tänkte att jag måste tipsa om det på bloggen. Receptet var superenkelt och fastän det sammanlagt tog omkring fyra timmar (nästan två timmar jäsning + nästan två timmar i ugn) var det väldigt mödolöst.

jäsning

Vi hade en liten jäsningsolycka (hade bara två formar, fastän receptet sa tre) men i ugnen var det inga problem och slutresultatet är fantastiskt! Så om du behöver ett gott bröd till julbordet och har ungefär en knapp halv timme aktiv tid över rekommenderar jag det här brödet varmt! Men ja, använd tre formar eller gör en mindre deg. Annars går det som på bilden ovan, hehe.

limpa

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »