fbpx

I huvudet på en författare

Skrivrutiner, skrivmotstånd och känslostormar. Här får du kika in i huvudet på just den här författaren.

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att skriva. Det dröjde 21 år innan jag

Läs mer »

Att vara en skrivande människa

När jag i augusti fyllde år skämtade jag att jag varit författare i trettio år. Jag skrev ju min första bok när jag var blott fem år gammal. I verkligheten har jag varit författare, eller kanske snarare en människa med målsättningen att bli författare, i nio år.

Läs mer »

Det skrivna året 2021

Det flesta år som jag har bloggat har jag haft en tradition av att sammanfatta det skrivna året. Lite likt min sammanfattning av företagsåret är den här sammanfattningen ett sätt att, främst för mig själv, synliggöra vad jag skrivit och när.

Läs mer »

I höst går skrivandet först

Äntligen väljer jag att prioritera mitt skrivande genom att sätta skrivandet först. Under hösten 2021 skriver jag (och gör annat kreativt) varje vardag klockan 9–12.

Läs mer »

Jag vill också vara med i leken

Jag hade hört om att det hänt tidigare. Och ju mer det närmade sig för mig tänkte jag att samma kan hända mig. Och i förra november kom brevet, ett tunt brev så där som ett negativt besked ofta är.

Läs mer »

Det ständiga skrivmotståndet

Jag älskar att skriva men är ändå tvungen att kämpa med att verkligen lyckas skriva. Här funderar jag på vad det beror på och hur jag kan jobba runt det.

Läs mer »

Hur långt är du beredd att gå?

Det finns en sliten sanning som säger att de som blir publicerade författare inte nödvändigtvis är de som är bäst på att skriva, utan de som inte ger upp. Hur långt är du beredd att gå?

Läs mer »

Mitt nya skrivliv

Hur ska man lyckas skapa en bra skrivrutin i en vardag som är full av allt annat? Själv har jag gjort upp ett schema för mig för att ge mer plats för kreativitet.

Läs mer »

Fem frågor om egenutgivning

Anna Jakobsson Lund bakom förlaget Annorlunda förlag svarar på fem frågor om egenutgivning. Hur har till exempel inställningen till egenutgivning ändrats?

Läs mer »