fbpx

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började.

Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att skriva. Det dröjde 21 år innan jag började förverkliga drömmen. Ytterligare många år innan det blev en bok.

Någonstans där, mellan drömmarna och orden i mitt manus, skrev jag också blogg. Som jag skrev! Jag bloggade ofta och mycket. För att jag hade något att berätta – och för att jag tyckte att det var roligt.

Och för att jag ville dokumentera min skrivresa. Det som höll på att hända.

Ifjol byggde jag om hela min sajt för att kunna blogga på en mycket roligare plats på internet (och okej, också för att ha en webbshop) men på ett år har det blivit åtta (!?) blogginlägg. Det här blir det nionde.

Kan det ens kallas en blogg om det inte finns (nya) ord? Uppdaterade ord? Uppdaterade tankar?

Berättelser om nuet, om det som snurrar i tankarna?

Jag har inte slutat skriva, men jag har bara skrivit … annat.

Jag har skrivit otaliga inspirationsbrev. Eller nyhetsbrev. Men de innehåller sällan nyheter, utan snarare just inspiration. Ett brev för såna som också när en författardröm. Ett brev för såna som driver sina företag på egen hand.

Skrivbrevet har jag skickat ut ungefär var tredje vecka, företagarbrevet mer sällan.

Utöver det har jag skrivit på fyra romaner det senaste halvåret. Fyra romaner i mycket varierande stadier. Vissa på slutrakan, andra bara början på något som kanske kan bli.

Så jag skriver och skriver och skriver men det syns ingenstans förutom i mina trackade timmar. En tredjedel, eller 32,6 procent, av min arbetstid i år har jag skrivit.

Men det syns inte på bloggen.

Det syns inte i förlagens utgivningslistor.

Och det syns verkligen inte på bankkontot.

När jag inte skriver peppar jag andra att skriva. Under våren har jag haft tre skrivkurser. Och så har jag skrivit de där inspirationsbreven. För att inte tala om att jag skapade en gratis sommarkurs för den som vill … ja, skriva.

Så jag skriver och jag skapar.

I framtiden också förhoppningvis här på bloggen.

För vad är en blogg utan ord?

8

2 svar

  1. Så länge du skriver, så!

    Kul om du hittar tillbaka till bloggen också, jag har trevande börjat återvända till min. Det är ett roligt format, jag har saknat det. Både att skriva blogg och att läsa blogg.

    1. Ja, känns faktiskt som att jag inte gjort nåt annat än skrivit de senaste åren?

      Och jag är SÅ glad över att din blogg är tillbaka. En all time favorite! Kanske bloggens renässans är nu?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »