fbpx

En dikt om dagen – hur gick det?

Under april antog jag utmaningen att skriva en dikt om dagen genom att delta i NaPoWriMo, alltså National Poetry Writing Month. Nu när april är slut tänkte jag göra en liten utvärdering av projektet. Lärde jag mig något och hur gick det?

För det första måste jag säga att det var otroligt svårt att klämma ur sig en dikt varje dag. Vissa dagar kändes det väldigt krystat men jag skrev faktiskt en dikt varje dag förutom en då jag helt enkelt glömde utmaningen i och med vårt blogathon med Jennifer, Malin och Corinne (som jag ska blogga mer om asap). 

En vacker kväll i Budapest.

En vacker kväll i Budapest.

I början kändes det väldigt pretentiöst att posta dikter varje dag men i något skede tänkte jag inte så mycket på det utan tänkte mest att det är nu bara nåt jag gör. Det absolut roligaste var att det var så otroligt många som hörde av sig – det hade jag faktiskt inte väntat mig. Det var till och med några som hoppades att jag ska fortsätta. Kanske en dikt i veckan då? Men en varje dag är nog för mycket tror jag.

Fastän det vissa dagar kändes mer eller mindre hopplöst att skriva något så är jag ändå glad över att jag gjorde det här. För det mesta skrev jag dikterna på ungefär fem minuter, men jag försökte ändå få rytmen och språket att fungera så bra som möjligt. Dessutom blev det nästan som en dagbok i poesiform och det känns också ganska fint.

Nu funderar jag på vad jag borde göra med alla dikter. Kanske jag kunde publicera mina favoriter här på bloggen? Kommentera gärna eller tryck på hjärtat om du tycker det är en bra idé. Och du får jättegärna svara på min bloggenkät om du inte redan gjort det. Har redan fått massvis med intressanta och fina svar på enkäten, men säger så klart inte nej till fler. Och tack till dig som redan svarat! <3

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »