fbpx

De viktiga namnen

I dag är det min namnsdag – hurra! Haha, eller så inte, för det är ju sist och slutligen rätt få som ens uppmärksammar sin namnsdag. Men i skönlitteratur är namnen otroligt viktiga.

Under bokmässan sa Simona Ahrnstedt att hon inte kan börja skriva innan hon har ett namn. Hon sa också att hennes förläggare ibland tycker att namnen hon valt är helt knasiga och då tjatar hon tills förläggaren tycker namnet är bra, rätt inställning tycker jag!

Simona intervjuades av Christopher Friman i Filters, Offsides och Skrivas gemensamma monter på bokmässan. Christopher följde också Simona till romancemässan i USA i fjol och artikeln han skrev finns också i poddversion!

Simona intervjuades av Christopher Friman i Filters, Offsides och Skrivas gemensamma monter på bokmässan. Christopher följde också Simona till romancemässan i USA i fjol och artikeln han skrev finns också i poddversion!

När jag började skriva Vad heter ångest på spanska? hade jag inte riktigt nån aning om vad jag sysslade med men namnet Erika kom snabbt till mig. Det är också viktigt att det uttalas E-ríka, alltså inte Eeerika (vilket är vanligare i Finland).

För Nationen var det klart att Mikael skulle heta Mikael (och nej, han heter inte så på grund av att jag heter Michaela), Sagas och Astrids namn fick jag leta efter en längre tid men de känns väldigt rätt nu.

För mitt chicklit-projekt (som jag bestämt att jag ska börja med under NaNoWriMo!) har jag inte ännu kommit på vad mina huvudpersoner ska heta och det stör något så enormt. Visst har jag planerat historien (i mitt huvud, fortfarande svårt för att planera på riktigt, men jag ska göra det) men utan namnen är det något som saknas. Som om jag inte riktigt kan greppa historien.

Nån annan som fungerar likadant?

0

2 svar

  1. Intressant, jag bryr mig inte ett dugg om vad de heter 😊 Men jag fick faktiskt en kommentar av en testläsare att det ev inte är så trovärdigt att en 20-åring heter Annette. Jag frågade om saken på min blogg, och det fanns nog nån som kände nån ung Annette, så jag byter inte namn på henne, hon har liksom hunnit bli Annette för mig. Annars kan det hända att tesläsaren har rätt i att det är mest medelålders kvinnor som heter så. Grattis på namnsdagen!

    1. Tack Yvonne! Och jag känner att det skulle vara rätt skönt att inte bry sig så mycket om namnen, skulle inte behöva tänka så mycket på det i så fall! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »