fbpx

Bekräftelseknarket

Den här våren har jag rätt ofta känt att jag är i behov av bekräftelse. Nån som säger att jag sysslar med rätt grejer, nån som påminner om att det här med att skriva böcker tar tid, nån som hejar på mig när jag känner mig värdelös. Samtidigt känns det så himla jobbigt att hela tiden fiska efter bekräftelse – är det äkta om jag ber någon bekräfta mig? Eller säger folk snälla saker bara för att få tyst på mig, hehe.

Just det här snackar vi om i senaste avsnittet av podden med Malin. Om behovet av bekräftelse och hur vi helst blir bekräftade. Hur ofta känner du ett behov av bekräftelse och vad skulle den ultimata bekräftelsen vara för dig?

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/255534849″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Förlåt förresten för den ofrivilliga bloggpausen. Jag kände mig av nån anledning väldigt trött i slutet av veckan (folk påstår att det finns sånt som vårtrötthet) och påsklovet kunde inte ha kommit mer lägligt. Har mest satsat på äta och läsa. I dag har jag sprungit en runda i solskenet (bar asfalt och också sandvägarna har smultit fram!) och Jon och jag har inlett planeringen av vårt gemensamma projekt. Så roligt att jobba ihop tycker jag.

gladpåskSysterdotterns konstverk. Hoppas du haft en skön påsk! 

0

4 svar

    1. Ja löpningen har blivit mitt sätt att nolla hjärnan. Spännande med tanke på att jag förr inte alls gillade att springa, men så här kan det tydligen gå. 😀

  1. Jag tycker absolut det är äkta fast man ber om bekräftelse! Och löpning är bra till så mycket. Att nolla hjärnan när det snurrar för mycket, att bli på bättre humör, att fundera på kreativa juttun med sig själv eller umgås med nån kompis och så vidare! Eller lyssna på podar så att man int själv behöver tänka eller som sällskap eller musik eller radio eller ingenting. jepp, har hittat tillbaka till glädjen med löpning. Det märks väl inte, hahahahaa!

    1. Yay för löparglädje! Och ja, bekräfrelsen kan så klart vara äkta fast en ber om det. 🙂 Men om en hela tiden jagar bekräftelse kan det bli fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

skriva

Vi har en litterär agent

Redan ifjol sa Anne att vi ska testa på att skicka deckaren till en litterär agent innan vi skickar till förlag. För ett par år sen hade jag kontakt med en svensk agent för min chicklit (den som

Läs mer »
drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »