fbpx

Tio tankar om maj

Hallå där ute i stugorna, det har blivit maj och det betyder att det är dags att blicka framåt på det som ändå måste klassas som en riktig vårmånad. Jag bara längtar efter att allt ska slå ut i blom och att det liksom börjar dofta sommar. Och jag längtar också efter att det ska bli lite lugnare tempo i den von Kügelgenska hjärnan.

Hur kommer maj att bli då? Nå, så här:

Första tanken under månadens första morgon:
Vilken kul kväll det var i går! Markus och jag åkte tåg på fredag till Kicka och Jon och deras barn i Grankulla och hade sen en hejdundrande rolig kväll med så mycket skratt att ögonen tårades flera gånger. Perfekt vappenmiddag med andra ord!

Jag ska jobba med:
Jag har fått en massa översättningsjobb från Kyrkans utlandshjälp så det står högst upp på agendan. Och så finns det ju ett antal egna projekt som ska ros i land. Till exempel på tisdag blir det gratis skrivträff med mig!

Jag ska skriva:
Om en dryg vecka börjar min kurs Sommarskriv och jag planerar att också passa på att göra skrivövningar samtidigt som deltagarna gör det. Tanken är ju att det finns mycket skrivtid så vore väl korkat att inte utnyttja den tiden själv för att skriva? Längtar faktiskt efter att få skriva fritt och utan nån större press på mig. Få se vad det blir?!

Maträtt jag vill testa:
Är ju bästa sparrissäsong så hoppas på en hel del mat med sparris.

Jättefint men liiite kyligt vårväder i Helsingfors idag.

Jättefint men liiite kyligt vårväder i Helsingfors idag.

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas:
Min skrivbok ska släppas! Jag har skämtat att det varit mitt lilla hobbyprojekt under pandemin men jäklar vad jag plöjt både timmar och kärlek i den boken. Är så nyfiken på att höra vad alla kommer att tycka om den!?

En målsättning som är möjlig att nå:
Att jobba mindre. I fjol snittade jag på 90 timmar per månad, i år har jag i snitt jobbat 111 timmar per månad. Men nu ska det bli ändring på det! Kanske vi kan kalla det för sommartempo?

Den här boken ska jag läsa:
Har Riesling och mjölk av Elsa Kemppainen och I rättvisans blod av Nilla Kjellsdotter i läshögen. Avslutade just Mellan raderna av Johanna Schreiber.

Jag är mest kluven till:
Marknadsföringen kring både min kurs och min skrivbok. Dels tycker jag ju att det är kul och jag vill gärna visa upp alla mina roliga projekt (och engagera folk i dem), men dels är det lite jobbigt att hålla på att ”kränga” kurser och böcker på folk. Men sen påminner jag mig själv om att jag ju bara gör sånt jag själv skulle tycka att är kul, vilket förhoppningsvis innebär att andra också tycker det är kul.

Det här ger mig energi just nu:
Sjunkande coronasiffror och ökande vaccionationstakt. Känns som att vi äntligen ser riktigt ljus i tunneln och att både våren och sommaren kommer att bli härliga.

Det här ser jag mest fram emot:
Vi har planerat in en landehelg med mina gymnasiekompisar, ska bli så kul! Är också orimligt pepp på att lansera min skrivbok (därav kluvenheten kring marknadsföringen hehe). Ska också bli SÅ kul att sätta i gång med Skrivsommar. Tror helt enkelt att maj blir en bra månad!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

skriva

Vi har en litterär agent

Redan ifjol sa Anne att vi ska testa på att skicka deckaren till en litterär agent innan vi skickar till förlag. För ett par år sen hade jag kontakt med en svensk agent för min chicklit (den som

Läs mer »
drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »