fbpx

Nu finns den, skrivboken!

Skrivbok-3.jpg

Mitt lilla vansinnesprojekt. Det är det jag börjat kalla skrivboken som jag äntligen är färdig med. Eller äntligen och äntligen. Med tanke på att jag fick idén i januari och kunde släppa en färdig skrivbok i början av maj så gick det ju rätt fort ändå.

Eller så gick det i helt normal Kugge-takt. När jag för en gångs skull inte behövde beakta någon annans tidtabeller, ehe.

Men också för att vara jag har jag jobbat intensivt med detta. Nästan varje dag i flera månaders tid har jag gjort något med min lilla bok. Extra intensivt har det varit för att jag verkligen har gjort allt själv. Skrivit texterna, layoutat (både i Canva och Indesign), korrläst, haft kontakt med tryckeriet, lagt upp i webbshopen (lyckligtvis använder jag Let me create-shopen och behövde inte börja bygga nåt nytt), fotat osv.

Både Jennifer och Charlotte kom också med ovärderlig respons på både innehåll och utseende. En fröken hade bland annat en hel del kommentarer på mina bildval, hehe. Men klok kvinna som jag är så bytte jag också ut många bilder och det blev ju faktiskt snyggare.

I slutet la jag i en extra växel för att jag bara ville bli färdig. Man har ju nämligen alltid just så mycket tid som man ger sig själv.

Beställer du print får du också en skrivtracker och sex månadsplaneringar på köpet!

Beställer du print får du också en skrivtracker och sex månadsplaneringar på köpet!

Och nu är den färdig. Färdig!

Men som det så ofta blir så blev det nästan lite av en antiklimax att trycka på publicera på mejlet och Instagraminlägget. Det blir inte så mycket firande när man sitter ensam på ett kontor och dessutom har bråttom att cykla till Drumsö för att fota en person för en artikel man skrivit. ”Firade” med snabbnudlar när jag var tillbaka på kontoret.

Så på något sätt måste ju detta firas – jag måste bara komma på hur! I och för sig firar jag lite inombords varje gång jag får in en beställning. Blir lycklig, glad och varm över alla som väljer att lägga sina slantar på min bok.

Hittills är det redan tretton (!) personer som valt att klicka hem boken plus att jag skickat den till alla som anmält sig till kursen Sommarskriv och de som deltog i min kurs i mars. Så totalt är det redan fyrtio stycken skrivböcker som finns där ute i världen (eller på väg). Fint ändå?!

Här kan du läsa mer om boken och köpa dig ett eget exemplar.

Jag rekommenderar så klart att du väljer print – den känns så härlig att hålla i handen! I går fick jag också ett infall och laddade upp boken på Goodreads, för att liksom varför inte? Ska bli så spännande att se om den får några recensioner eller ratings där.

Skrivbok-2.jpg

Men mest av allt hoppas jag verkligen att det material jag tagit fram ska hjälpa folk att skapa skrivrutiner och komma i mål med sina manus. Under hela processen har jag utgått ifrån vad jag själv hade velat eller behövt få läsa när jag började skriva min debutroman i januari 2013.

Då plöjde jag igenom en massa skrivböcker men de flesta handlar ju ofta om författaren själv och hens resa. Tipsen och de konkreta ”verktygen” finns utspridda i texten och man måste själv plocka ut dem. Vilket är helt okej, men jag hade behövt något mycket mer konkret.

Därför ville jag göra en bok som är jättemycket hands on. Konkreta uppgifter och konkreta tips.

Boken är på inget sätt heltäckande – vilken bok är nu det? – men jag vill ändå guida läsaren genom en skrivprocess från början till slut. Jag är också väldigt glad över att jag valde att göra intervjuerna med Maria Turtschaninoff, Sandra Beijer, Kjell Westö och Anna Jakobsson Lund. Alla fyra bjuder på ovärderliga tips och tankar om skrivandet och samtidigt breddar de synen på hantverket.

Så nu finns boken och jag är mycket stolt över mig själv. Tänk att jag gjorde detta? Helt själv?! Så, support your local författarkompis och spring iväg och köp dig ett exemplar!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »