fbpx

Tråkigt år, roligt november

Okej, jag erkänner. Jag överdriver lite i rubriken, men det slog mig hur roligt november varit i år. November! Ni vet den där gråa tråkiga månaden med dåligt rykte? Månaden när man har lust att bara gräva ner sig under ett täcke och inte kika fram på flera veckor?

I år har det varit allt annat än tråkigt. Känns som att framförallt den senaste veckan rymt så mycket. I måndags lanserade Jennifer och jag våra Let me create my business-produkter och har redan sålt många och fått så mycket fin respons! Det känns som att vi efter intensiva månader av produktutveckling kommit ut ur vår bubbla och får märka hur andra reagerar på det vi skapat. Så spännande!

Författare med munskydd i skolans fina lokaler!

Författare med munskydd i skolans fina lokaler!

Åt ett berg av mexikansk mat i Uleåborg. Det som ser ut som maränger är creme fraiche och majonnäs.

Åt ett berg av mexikansk mat i Uleåborg. Det som ser ut som maränger är creme fraiche och majonnäs.

I onsdags åkte jag till Uleåborg och inledde en miniturné. Jag besökte två skolklasser i Svenska Privatskolan i Uleåborg och det var så roligt (men också utmanande) att få prata med elever om skrivandet och mitt författarskap. Det var faktiskt mina första skolbesök, så det var kul att få uppleva det. Hoppas på många fler!

På torsdag hoppade jag på tåget från Uleåborg mot Vasa. Jag råkade springa på en studiekompis på stan (vad är oddsen alltså?) och vi stod en stund och snackade igenom allt som hänt på sistone. På kvällen dök Hanna upp på mitt hotellrum och vi snarvlade iväg några timmar. Vi känner ju varandra från Litterärt skapande (som vi båda deltog i 2016–2017) men har inte setts så mycket de senaste åren. Därför var det extra uppskattat att få hänga med Hanna! <3 Hon har ju debuterat med Silver i år, hurra och grattis!

Skärmavbild 2020-11-15 kl. 14.11.40.png

På fredag var det sedan dags för programmet i Vasa: en diskussion om identitet och ångest med intervjuer av gymnasieelever. Utöver Hanna och mig var också Julia Wickholm och Juha Itkonen med. Hanna och jag snackade om ångest (och halkade också lite in på psykisk ohälsa), medan Juha och Julia pratade om identitet. Väldigt roligt men också utmanande teman. Man kan se det hela på Arenan i en vecka till om du missade det!

Det allra roligaste var ändå tågresan hem. Vi alla fyra var på samma tåg och satt först och jobbade en stund men gick sedan till restaurangvagnen och drack öl. En så vanlig grej, som att dricka öl med sina författarkollegor, var väl roligt också före pandemin, men speciellt nu, under detta märkliga år kändes det som livets fest.

Hanna och jag efter samtalet.

Hanna och jag efter samtalet.

En nöjd författare med sin fredagsöl.

En nöjd författare med sin fredagsöl.

Och nästa vecka fortsätter festen! Jennifer och jag har bokat in en afternoon tea för att fira allt vi redan åstadkommit med Let me create. Och veckan efter det ska jag åka till Åbo för att prata om skrivandet och Nationen. På samma scen som Peter Sandström dessutom! För att förgylla allt har också min pilot varit hemma mer än vanligt från Norge, så det är också mycket uppskattat kan jag säga.

Så något överraskande har årets tråkigaste månad blivit en av de roligaste månaderna? Hur har ditt november varit hittills?

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »