fbpx

Majsammanfattning

Maj, maj, maj. Månaden som skulle bli lugnare på jobbfronten, ha! I stället känns det som att det galna tempot som jag haft mer eller mindre sedan oktober har fortsatt. Den här månaden har jag skrivit artiklar för Y-Studio om bland annat rekrytering och intervjuat en affärsängel. För Folkhälsan skrev jag en artikel om en dagismormor. Utöver det har det blivit några artiklar som inte ännu är publicerade och så översatte jag en hel årsberättelse. Puh! Andra helgen i maj gick jag också en kurs i fotoredigering.

Mentoreringen avslutades och ungefär i samma veva öppnade Friday Lab Community, alltså ett nätverk för sådana som nu går eller tidigare gått Friday Lab. Vi har redan haft vår första träff och diskussionen har kommit i gång i vår Facebookgrupp. Jag tror att det här kommer att bli mycket bra. Nätverk och att kunna hjälpa och få hjälp av andra är bland det bästa jag vet. Jobbar vi ihop kan slutresultatet bli vad som helst, det bevisade ju herrlejonen för mindre än en vecka sen!

majlångabron-2.jpg

Maj innebär också slutet på handbollssäsongen. De första veckorna känns alltid lika konstiga. Annars spelar jag ju handboll minst en gång i veckan. En av de bästa grejerna den här månaden var definitivt vår landeretreat med Markus. Vi lyckades pricka in fantastiskt väder och det va så otroligt skönt att bara hänga några dagar. Är också väldigt stolt över att jag yogat alla dagar förutom tre den här månaden. Det är nåt jag verkligen vill fortsätta med! Annat kul som hände den här månaden var en blomsterleverans från Markus, att jag cyklat så mycket, Corinnes 25-årsbrunch förra helgen och så klart ESC!

Den här månaden har jag också träffat min redaktör för att snacka om Nationen. Min plan var ju att börja redigera redan nu i maj, men jag insåg att det är bäst att jag jobbar undan så mycket som möjligt före min interrail som börjar nästa vecka så att jag bättre kan fokusera på skrivandet i sommar.

Så god skagenröra i sviten (!) på Hanaholmen. De vet nog hur en fest ska ordnas!

Så god skagenröra i sviten (!) på Hanaholmen. De vet nog hur en fest ska ordnas!

Månaden avslutades med Hanaholmens sommarfest i onsdags, pizza, ett besök till Odes nyöppnade terrass och filmen Rocketman (om Elton John) med Markus i går och en jobbdejt med Corinne i dag. Jag har också hunnit med ett frissabesök och blivit sommarblond.

Maj var en bra månad, men också en månad jag inte vill göra om. Jag har igen (!) lärt mig så mycket om hur jag vill jobba, hur jag inte ska jobba och vad jag mår bra av. Eller jag har i alla fall försökt ta lärdom. Visst är det kul att tjäna pengar, men det var ju inte alls därför jag startade eget och valde att vara min egen chef. Sedan oktober har jag skickat ut en hel del feta fakturor, men sedan oktober har jag också känt att något skaver. Jag saknar skrivandet, jag saknar stillhet och tysthet. Jag saknar det liv jag trodde jag skulle leva.

I morgon är det juni och jag välkomnar sommarmånaden med öppna armar. Ännu har jag inte nått botten av min to do-lista, men nästan! Efter det vill jag skriva, tänka, läsa, inte göra något alls. Och så ska jag ju iväg för tre veckor för att hälsa på nära och kära i Sverige, Danmark och Tyskland. Men det ska jag skriva mer om en annan gång.

kuggemarkus-2.jpg

Så tack maj, nu säger jag hejdå till dig och hoppas verkligen på att jag lärt mig nåt. Alltså att mängden jobb inte minskar så länge jag tackar ja till allt. Egentligen kan jag tacka nej till (nya) arbetsuppdrag resten av året och undrar om jag kanske kan lyckas med det? Åtminstone ska jag bli väldigt selektiv (eller ta ännu bättre betalt). Wish me luck, hehe!

Hur var maj för dig? Vad var bäst? Vad var sämst?

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

skriva

Vi har en litterär agent

Redan ifjol sa Anne att vi ska testa på att skicka deckaren till en litterär agent innan vi skickar till förlag. För ett par år sen hade jag kontakt med en svensk agent för min chicklit (den som

Läs mer »
drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »