fbpx

I framtiden vill jag äga färre saker

Egentligen befinner vi oss redan i en sådan framtid. I stället för att äga en massa grejer, kan vi dela på dem med andra. Det mesta går att låna och jag förespråkar verkligen ett samhälle där vi konsumerar mindre produkter och i stället kan lägga pengar på tjänster, upplevelser och mat. Gårdagen var ett perfekt exempel på att det mesta går att låna.

Vi var bjudna på min kusins bröllop och jag passade naturligtvis på att låna en klänning från Vaaterekki. Jag hittade en härlig grön av Uhana Design när jag var förbi klädlånestället tidigare i veckan. Jag har haft samma tyg i både grönt och rosa tidigare, men i en annan modell. Den här med längre ärmar var verkligen fin. Blomman jag hade i håret har jag köpt 2011 tror jag och plockar fram den då och då. Gillar fortfarande mycket!

LassiLinda010619-10.jpg

Bröllopsfesten var i Tölö och i stället för att ta taxi (eller kollektivt) testade vi Drinenow för första gången. Jag hade registrerat mig för att jag blev erbjuden 30 gratisminuter (ja väldigt bra sätt att få folk att nappa på erbjudanden). När vi skulle i väg kollade jag i Drivenow-appen var närmaste bil fanns – 300 meter bort, reserverade den och några minuter senare hoppade vi in i bilen och körde mot Tölö. Väl framme var det bara att parkera på en laglig plats. Så otroligt smidigt!

Kvällen avslutades med att vi skippade efterfesten i centrum (främst för att de beställda taxibilarna aldrig dög upp) och hoppade i stället på ett par stadscyklar som stod i en ställning knappt 100 meter från feststället. Tio minuter senare parkerade vi cyklarna nära mig och avslutade kvällen med några öl på en lokal bar. Perfekt dag på många sätt! <3

Det mesta går att låna, så varför behöver vi ens äga så mycket själv? Vad kunde du tänka dig att låna och vad vill du absolut äga?

0

4 svar

    1. Tack Peppe! <3 Ändå äger jag ju till exempel bil (eller egentligen är den pappas), men känner för varje sekund som går att det är så jäkla onödigt.

  1. Jag håller verkligen med. Helt knasigt att en har skåp fulla av saker en nästan aldrig använder, t.ex.
    Du är så himla fin i dina lånade klänningar. Tyvärr finns inget sådant i Göteborg, men en dag kanske?

    1. Tack Helena! Men ja, så himla onödigt med en massa sånt som aldrig används. Helt knasigt ändå att det inte finns i Göteborg?! Svenskar brukar ju vara föregångare för hållbara lösningar, nu måste du se till att nån snor konceptet och öppnar där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »