fbpx

Journalistik, Helsingfors och föreningar – svar på frågestunden

Glad lördag gott folk! Här i Helsingfors är det gråare än grått och jag är ganska trött efter den galna arbetsveckan. Morgonen förgylldes av färskt bröd från Fazer-bageriet som öppnat i min S-market (som varit stängd i sex veckor, så otroligt skönt att närbutiken är öppen igen!). Jag känner mig ganska seg men ska snart slänga lite smink i ansiktet och hoppa på en stadscykel in till centrum för att hänga med Friday Lab-deltagare från olika kurser och sen ta mig vidare för att träffa mitt gymnasietjejgäng. Men före det ska jag passa på att svara på frågorna jag fick i min lilla frågestund. Så roliga och bra frågor!

Matilda frågar:
Om du inte hade blivit journalist, vad hade du velat jobba med då?

Jag älskar att organisera och fixa och hjälpa människor att komma på bättre idéer. Så kanske jag skulle jobba som nån sorts festfixare eller konsult. Drömmer faktiskt lite om att börja konsultera, oklart inom vad. Men jag älskar att brainstorma och hjälpa folk att se möjligheter. Tycker om att lösa problem och tror att det alltid finns en lösning till allt.

Reklam för StudOrgs årsfest 2007. Hade glömt bort denna, men hittade den på landet. Liksom “naken”reklam, haha!

Reklam för StudOrgs årsfest 2007. Hade glömt bort denna, men hittade den på landet. Liksom “naken”reklam, haha!

Bohemian Maggie frågar:
Är du en föreningsmänniska?

Ja! På många plan. Jag har alltid suttit i elevkårer och styrelser. Jag var ordförande för StudentOrganisationen vid Soc&kom 2008 och var aktiv i föreningen mer eller mindre hela min studietid –jag har släpat upp öl för Nylles trappa, lagat trerätters för 100 personer och städat sunkiga festlokaler dagen efter (Nationen är ju en hyllning till studielivet, men också till föreningslivet). Jag satt också nyligen två år i Nylands litteraturförenings styrelse, men just nu är jag faktiskt inte aktiv i nån förening alls?! Mycket märkligt, men ganska skönt. Eller jag spelar ju handboll, men det räcker med att dyka upp träningar och matcher.

Om du inte skulle bo i Helsingfors, var skulle du bo då?

Jag har ju bara bott på två ställen i mitt liv – Helsingfors och Berlin. Har en konstant längtan till Berlin, men just nu trivs jag bra i Helsingfors. Ibland drömmer jag om att bo i Åbo för att det är så otroligt mycket billigare där än här. Kanske jag nån dag bor en period i Berlin igen, vet ej? Fastän jag älskar Sydamerika tror jag faktiskt inte att jag skulle vilja bo där. Det är så otroligt långt borta från alla nära och kära. Jag skulle inte heller ha nåt emot att bo en period i centrala Europa nån gång.

***

Tack för frågorna, så kul att skriva om nåt nån annan bestämt för en. Många brukar ju säga det att ramar ger kreativiteten en extra push! Nu ska jag iväg och fira lördag och i morgon är det ju söndag och valdag. Kom ihåg att rösta! Är du osäker på vem du ska rösta på eller hur du ska tänka? Läs mina inlägg i valskolan! Själv velar jag ännu mellan två partier. Kan hända att jag bestämmer mig i båset i morgon!!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »