fbpx

Guldgusti levererar!

Den här helgen hade jag tänkt ta det lugnt men i stället blev det en massa roligheter – och bra så! En ska väl passa på så länge det är sommar i det här landet. I fredags var jag på en 30-årsfest där jag inte kände så många men det var så himla roligt!

Jag fick bland annat vara med om en musikquiz för typ första gången. Var urdålig men det var sjukt roligt ändå! Jag fick också prata lite spanska under kvällen och det om nåt gör mig alltid glad.

I går hängde jag med min barndomsbästis Annika på Kallio Block Party – eller en stor del av tiden hängde vi på min balkong och bara snackade. Det är nåt magiskt med vänner en känt länge. Fastän vi inte ses så ofta så landar vi direkt där vi slutade senast. Alltid lika fint att ses och snacka.

Vi tyckte det var sjukt roligt att dricka skumpa på högstadieskolgården, hehe!

Vi tyckte det var sjukt roligt att dricka skumpa på högstadieskolgården, hehe!

Efter helgens roligheter har jag varit rätt seg i dag men tänker att det är okej. Försöker överlag lära mig själv att det faktiskt är tillåtet att göra ingenting – brukar för det mesta vara duktig på att ha dåligt samvete över allt jag borde göra. Det är frilansarens och företagarens förbannelse, ibland känns det svårt att vara helt ledig. Men å andra sidan skulle jag inte vilja ha någon annan tillvaro så jag klagar inte.

Guldgusti förresten – det var Linnea (så klart!) som uppmärksammade mig på att au-gusti ju blir guldgusti i och med att au är beteckningen för guld i det periodiska systemet. Och det känns ju mer än rätt, speciellt i år. Den här månaden har börjat så himla bra och jag har så mycket roligt att se fram emot!

Vilken dag som helst ska boken komma från tryckeriet – missa inte min lilla tävling. Just nu är vinstchanserna väldigt stora, hehe! Alltså: När får jag hålla i boken? Den som gissar närmast vinner en Vad heter ångest på spanska?-tygkasse och solkräm!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

skriva

Vi har en litterär agent

Redan ifjol sa Anne att vi ska testa på att skicka deckaren till en litterär agent innan vi skickar till förlag. För ett par år sen hade jag kontakt med en svensk agent för min chicklit (den som

Läs mer »
drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »