fbpx

Das ist nur ein Baum

Das ist nur ein Baum. Det är bara ett träd. Det hade min kompis Lisen fått höra för några veckor sen i Berlin när hon fotade ett körsbärsträd. Undrar hur mannen skulle ha reagerat i Kungsträdgården i går (och resten av tiden som körsbärsträden blommat)? Så gott som varenda människa stod med mobilen, paddan eller kameran i högsta hugg för att fota blomstren.

wp-1462390131366.jpg

Och visst var det så otroligt fint. Undrar om det är extra fint för att det är så kortkort tid som träden blommar? Att folk liksom tänker extra mycket på hur fint det är? Tänk om vi alltid hade den där inställningen – att uppskatta allt det fina omkring oss?

På tal om det fina. Stockholm visade sig verkligen från sin bästa sida i går och i dag. Soligt och varmt, nästan somrigt. Fast vilken håla som helst är väl fin när solen skiner och folk är på gott humör. Men Stockholm charmar mig bit för bit varje gång jag är där. Det är alltid god mat, så otroligt god mat. Glada människor och så himla internationellt. Helsingfors är verkligen kusinen från landet i jämförelse. På både gott och ont.

Nu har Stockholm bytts ut till lande och när jag tittar ut genom sovrumsfönstret ser jag en sista röd rand av solen som håller på att sjunka bakom träden och björklöven som vilken sekund som helst exploderar till full vår. Så bra fiilis för allt just nu. Hoppas det håller i sig!

0

4 svar

    1. Jag är ändå så pass knutpatriotisk att jag har svårt att tänka mig att bosätta mig någon annanstans helt ”på riktigt”, så Finland kommer alltid att vinna för min del. Har inte heller nån direkt koppling till Sverige som ni, så därför känns det inte heller som ett ”slutligt” alternativ. Sen tycker jag att Helsingfors litenhet och gullighet har sina fördelar och Helsingfors blir bara roligare och roligare hela tiden. Men sist och slutligen handlar det ju om var en trivs bäst. 🙂

      1. lade ingen värdering i frågan! var bara nyfiken. intressant det där med patriotism. själv känner jag, just nu, att jag aldrig mer vill bo i finland, men gärna på en massa andra ställen i världen. inte för att jag skulle avsky mitt fosterland, men för att det finns så många andra städer att upptäcka.

  1. Nä tänkte det inte heller, men försökte svara så bra som möjligt. 🙂 Och visst, det finns en massa härliga ställen jag vill bo på eller resa till. Högst upp på listan är så klart Berlin och Sydamerika, men speciellt med egen firma känns allt så krångligt, men kortare perioder ska inte vara ett problem. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

skriva

Vi har en litterär agent

Redan ifjol sa Anne att vi ska testa på att skicka deckaren till en litterär agent innan vi skickar till förlag. För ett par år sen hade jag kontakt med en svensk agent för min chicklit (den som

Läs mer »
drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »