fbpx

Om tvivel och att jobba sig vidare

I dag läste jag de 10 första sidorna i mitt manus och tyckte att det var skit, skit, skit. Jag hade lust att gräva en stor grop, hoppa i den och aldrig komma upp igen. I ungefär två minuter kände jag så här sedan kom envisheten fram. Jag kan ju inte ge upp nu.
Så jag kavlade upp ärmarna och började redigera och skriva om kapitel ett. Jag vet inte om jag fortfarande heller hittat rätt, men det känns så mycket bättre redan. I morgon tar jag itu med resten (eller åtminstone kapitel två och tre) för i kväll ska vi fira att det gått fyra år sedan vår andra dejt med Jon. Det blir bowling och middag på Bar Teos – precis som då.

Det finns så mycket jag skulle ville skriva om hur allt har förändrats på fyra år, men allt blir bara klyschigt och fel. Så jag säger bara: att påstå att jag inte är lycklig just nu skulle vara en riktigt stor lögn. Ha en fin lördag!

P.S. Här skulle finnas en bild på oss två men Jon tycker inte det här med bilder på internet är så kul, så ni får nöja er med ungefär 5-åriga mig.

minikugge

0

2 svar

  1. Tvivlet! Jag tror ALLA känner exakt så när vi läser det vi skrivit. Men jag tror det bara betyder att du hunnit utvecklas sedan du satte punkt och nu kan göra det ännu bättre. Hörde nyligen en författare säga att en riktig författare är aldrig nöjd. Ha så kul 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »