fbpx

Välkommen till min nya sajt!

Hej, Kugge här. Kugge som skriver. Du kanske inte längre minns mig för det är så länge sedan jag skrivit något (om vi med något avser den här bloggen). Så länge att jag knappt själv minns hur det är att ha en blogg.

I januari fattade jag nämligen beslutet om att flytta min blogg – och därmed hela min webbplats – från Squarespace till WordPress. Det var något jag hade tänkt på redan ett tag på grund av olika orsaker, men i början av året tänkte jag att nu har jag lite extra tid så jag kan väl passa på.

Haha.

På finska finns uttrycket ”itse tein ja säästin” = ”gjorde själv och sparade (pengar)”. Lite så kan vi beskriva processen med att bygga en ny sajt.

Jag anade att det skulle bli komplicerat, men inte riktigt HUR komplicerat. Dessutom var det inte bara plattformen som skulle bytas ut, utan med samma ville jag byta domän från michaela.fi till kuggeskriver.fi. Jag ville ha en ny logga, nya bilder och ny copy.

Fastän jag hade en del storhetsvansinne kring sajtbygget var jag ändå klok nog att inse att jag inte ska göra loggan själv (som senast). Att fotografera sig själv är också knepigt. För att inte tala om hur svårt det är att beskriva sig själv och det man gör på ett tydligt och lockande sätt för någon som aldrig träffat en.

Så jag anlitade hjälp.

Lisa har designat loggan, Frida fotograferat (en del fotade Jennifer förra sommaren) och till slut fick Lena putsa upp copyn. Är så himla nöjd med alla tre. Att jobba med folk som är proffs på det dom gör, vilken grej alltså!

Totalt la jag ner 45,5 timmar på att bygga den här webbplatsen och 8 timmar på fotografering och arbetet med den nya loggan. Som jämförelse kan sägas att jag skrivit på deckaren i 104,5 timmar i år.

Ibland var det riktigt jävla jobbigt att leka webbdesigner, ibland var det kul. Visst hade jag kunnat anlita någon att göra allt för mig, men dels hade det blivit dyrt och dels tror jag inte att jag hade klarat av att förklara hur jag vill ha det. Säkert hade slutresultatet blivit jättebra, men nu kan jag stoltsera med att jag byggt det här hörnet av internet. Helt själv.

(Och nej. Jag vill inte bygga webbplatser för någon annan. Och ”någon annan” vill nog inte heller anlita mig. Anlita ett proffs!)

När allt äntligen var klart blev det dags för den stora flytten från michaela.fi till kuggeskriver.fi. Jag läste i ungefär tre minuter om hur man ska göra och gav upp. Lyckligtvis tipsade Jennifer om att hennes bror Jesper kanske kan hjälpa. Och det kunde han! Den senaste veckan har han fixat och trixat och nu borde allt funka. Det som inte funkar är antagligen mitt eget fel.

En ny webbplats har alltså sett dagens ljus.

Det finns så mycket att säga, men det mesta av det jobbiga har jag redan glömt bort. Därför säger jag: Välkommen till min nya sajt!

Vill du göra mig riktigt glad får du skriva hur fantastiskt fin sajten är, vad du vill att jag ska blogga om i fortsättningen eller bara ett enkelt hej. För att liksom visa att nån (du!) fortfarande hänger kvar här, fastän jag bara försvann. Helt utan nån varning.

Nu stannar jag här i all evig framtid. Kanske.

0

8 svar

 1. Vad kul att få spana in ditt nya hörn på internet, Kugge! 🥳 Jag har saknat dina blogginlägg i mitt flöde så jag ser fram emot att det förhoppningsvis kommer lite nya inlägg från och med nu. Välkommen tillbaka!

  1. Åh, härligt att höra att det finns åtminstone EN (utöver mig) som är pepp på framtida inlägg. Tack Malin! 🥰

 2. Fint att du är back again. Det verkar som om många tidigare bloggare har trillat av. Är det bara IG som gäller idag eller vart har de försvunnit? Hur som helst tänker jag att det kanske bara är proffsen som stannat kvar alltså de som har en speciell relation till ord och textbygge.

  Hittade inte någon sökfunktion på sajten alltså om man vill gå tillbaka till inlägg från tidigare datum. Tycker det är intressant att läsa vad folk skrivit under årens lopp. Men kanske är funktionen på kommande eller så har jag bara inte fattat hur man gör?

  1. Hej, roligt att höra att min comeback uppskattas! Pausen blev längre än jag tänkt pga att bygget med sajten drog ut, men ser faktiskt fram emot att börja blogga igen. (Nu är jag dock på semester så takten lite slö än så länge pga undviker dator så gott det går).

   Men ja, många verkar föredra Instagram, MEN jag känner att det finns ett bloggsug igen.

   Vill du söka så finns ett sökfält i sidofältet om du läser bloggen på dator, på mobilen får du skrolla ner lite så ska du hitta sökfältet!

 3. Jag besökte din webbplats idag för att dela artikeln du skrev om ReMarkable. Då tänkte jag: Wow, det måste vara en helt ny hemsida – Snyggt! Jag älskar den gula bakgrunden – den gör det lätt att läsa i telefonen 🙂 Grattis till den nya hemsidan! Tanja

  PS: Jesper hjälpte mig också att flytta min hemsida för några år sedan 😆

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »