fbpx

Erfarenheter från Skriv ditt manus!

Hösten 2023 ordnade jag den första omgången av min nya kurs Skriv ditt manus! Kort sagt kan vi säga att det blev succé. Jag fick in 16 ansökningar (för 10 platser) och själva kursen överträffade sedan alla mina förväntningar.

Inte nog med att det fanns ett så stort intresse för kursen, utan också att själva kursen blev så bra. Så bra att alla höstens tio deltagare ville fortsätta under våren. Jag skräddarsydde ett fortsättningskoncept och igår kväll hade vi vårens första träff. Av nån märklig anledning var jag lite nervös inför träffen, men ajaj vad det var fint att vara igång igen.

Målet med Skriv ditt manus! är att erbjuda deltagarna ett tryggt och inspirerande skrivrum. Och en chans att ta sitt skrivande på allvar.

Den 21 mars 2024 startar andra omgången av kursen och jag är så pepp. Även den här gången har jag tio platser att erbjuda åt personer som vill ge sitt skrivande världens bästa förutsättningar.

Men varför ska man egentligen gå den här kursen? Jag kan ju tjata hur mycket som helst hur bra den är, men jag tänkte att det ändå är bättre att fråga någon som faktiskt gått kursen.

Därför valde jag att intervjua Elisabeth.

Hej, vem är du?
Hejhej, jag heter Elisabeth, bor i Stockholm med min familj och är aspirerande romanceförfattare bredvid brödjobbet inom HR. Mitt instagramkonto @mellqvist_in_love handlar om romanceskrivande och -läsande. Det har fått sitt namn från att jag alltid är lite förälskad i en fiktiv karaktär, en jag läser eller en jag skriver. Det är också en blinkning till en gammal favoritfilm om en kärlekskrank författare …

När började du skriva?
För fem år sedan kanske, på mobilen när jag inte kunde sova. Det var hemligt ganska länge. 2022 började jag skriva lite mer fokuserat och ”kom ut” med mitt skrivande till familj och vänner. Jag har förstått under hösten att det är flera som har smusslat med sina manus i hemlighet.  

Varför valde du att ansöka om en plats på ”Skriv ditt manus!”?
Jag hade deltagit i ett seminarium om skrivstruktur med Kugge och gillade hennes stil och härliga humor. Jag ville träffa andra som skriver, och tilltalades av att behöva söka till kursen med textprov för att få en dedikerad grupp. Dessutom funkade upplägget med att veckoväxla mellan kurstid och egen skrivtid. 

Vad gav kursen dig?
Först av allt struktur. Vi fick alla sätta tydliga mål till en början och arbeta utefter dem. Flera skrivövningar gick sedan rakt in i mitt råmanus, som växte betänkligt under kursen. Men det jag kommer minnas bäst är den fantastiska stämning och sammanhållning vi skapade, trots digitala träffar med deltagare i fem olika länder. Jag har haft underbara, djuplodande samtal med människor som jag knappt känner, där vi har pratat om drömmar, tvivel, inkräktarsyndrom och rädslan över att både misslyckas och lyckas. Många skratt och hög igenkänning när vi har delat våra nojor!

Ditt bästa skrivtips?
Tystnad. Oavsett skogen eller hemma i köket får jag bäst idéer och inspiration när jag låter ljudböcker och poddar vara, och fantasin får spinna loss. Jag försöker skriva lite varje dag. 

Din största skrivdröm?
Att min bästsäljande romanceserie plockas upp av Netflix. Haha. Nej, drömmen är att någon läsare älskar mina böcker så mycket att hen läser om dem regelbundet. Så som jag gör med mina favoriter. 

Varför ska någon annan med en skrivdröm ansöka till kursen?
Det här är en riktigt bra och väldigt rolig kurs för den som vill få till struktur och skrivtid, utmana sig själv genom att presentera sitt manus, och vara del av en skrivande, varm gemenskap. 

Tack Elisabeth för att du ställde upp på intervjun! Om du som läser blir nyfiken på kursen kommer här en kort sammanfattning:

Skriv ditt manus! – vad är det?

En onlinekurs där du påbörjar eller slutför ditt skrivprojekt. Målet är att du skriver ungefär ett halvt råmanus under våren.

Vi träffas åtta gånger online på Zoom, varannan vecka med start torsdag den 21 mars.

Du får ta del av en skrivande gemenskap som stärker ditt skrivsjälvförtroende samtidigt som du faktiskt skriver.

Om du hänger med får du …

✎ vara en del av en stöttande skrivgemenskap
✎ tips och inspiration för ditt skrivande
✎ testa olika typer av skrivövningar
✎ kurskamrater som kan peppa dig längs vägen
✎ möjlighet att få personlig hjälp med ditt skrivande

Vad kostar det och vad ingår i priset?

Kursen kostar 300 euro (inklusive moms). Priset är subventionerat tack vare ett stipendium från Kulturfonden för Sverige och Finland.

I priset ingår åtta träffar på Zoom á två timmar per gång samt ett öppet skrivrum på Zoom de veckor vi inte har gemensam träff. Du och dina kurskompisar kan alltså träffas varje onsdag för att skriva tillsammans (men jag är inte med när det är öppet skrivrum). Vi har också en Whatsappgrupp för pepp och stöd.

I kurspriset ingår inte eventuell lektörsläsning eller privat skrivcoaching tillsammans med mig, Kugge. Läsning och coaching kan köpas som extra tjänst.

Det finns 10 platser på kursen. Läs mer och ansök om en plats. Deadline för ansökan är söndag den 4 februari.

Undrar du över något? Ställ en fråga i kommentarerna! Hoppas vi ses på vårens kurs! 🥳

3

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »