fbpx

Hej hej från Köpenhamn!

processed_IMG_20191031_133742-01.jpeg

Plötsligt befinner jag mig i Köpenhamn i en superfin lägenhet med en utsikt över en park och så gott som inga planer de följande tolv dagarna. Eller inga planer förutom att skriva/redigera min chicklit som bara den. Jag verkligen längtar till att få gå in i en skrivbubbla och falla in i texten och hitta flow. När jag jobbar med artiklar eller annat “riktigt” jobb orkar jag sällan koncentrera mig mer än i 40 minuter åt gången, men när jag skriver kan jag sitta länge. Det är dit jag vill nu när jag är i Köpenhamn.

I dag har jag installerat mig i danska Julias lägenhet i Nørrebro och i morgon åker hon till Helsingfors för att bo i min. Vi gör alltså ett utbyte via sajten Art Residency Swap och har dessutom fått resan betald av Finlands kulturinstitut i Danmark! Julia och jag träffades i kväll för pizza, snack och öl. Det tråkiga med att byta lägenhet är ju att vi inte kommer att umgås med varandra, men den lilla pratstunden i kväll övertygade mig om att vi skulle trivas bra i varandras sällskap också en längre tid.

processed_IMG_20191031_144201-01.jpeg

I dag hann jag också utforska kvarteren lite och ramlade direkt in på en gullig gata som var full av söta kaféer, restauranger, deli-affärer, vintage-butiker och mycket mer. Jag gick sicksack mellan så gott som alla affärer och måste gå bekanta mig närmare med alla ställen och ska sen skriva mer om denna gulliga gata. Bageriet på gatan levererade åtminstone, köpte nåt sorts bröd med potatis, ost och pesto. Gott!

Nu försöker jag få hjärnan att förstå jag ska lajva författarliv i Danmark. De senaste veckorna har varit intensiva så jag ser verkligen fram emot att bara få ta det lugnt, landa i en lugnare rytm och helt enkelt skriva. Det är så länge sen jag skrivit nåt “nytt” att jag undrar om jag längre vet hur det fungerar, men det lär jag få veta när jag sätter i gång.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

skriva

Vi har en litterär agent

Redan ifjol sa Anne att vi ska testa på att skicka deckaren till en litterär agent innan vi skickar till förlag. För ett par år sen hade jag kontakt med en svensk agent för min chicklit (den som

Läs mer »
drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »