fbpx

Tio tankar om november

November är här och der är dags för den rätt så nya traditionen här på bloggen – med tio frågor om den kommande månaden. Det blir tredje gången nu! Första gången var i september, andra i oktober. Nu kör vi!

processed_IMG_20191030_154551-01.jpeg

Första tanken under månadens första morgon:
Jag är i Köpenhamn! Och jag har sovit förvånansvärt gott.

Jag ska jobba med:
Skriva klart några artiklar för Y-Studio och några översättningar. Målet är att jobb-jobba rätt så lite (åtminstone under min skrivresa!).

Jag ska skriva:
Min chicklit! Målet är att skriva minst 20 timmar på den (men helst 40 timmar). Jag ska också läsa igenom Nationen en av de sista gångerna och pilla in redaktörens korr i text. Vi hade ett möte i onsdags och hon sa att den är nästan färdig, hurra! Jag har också ett skrivuppdrag jag borde börja skissa på, men mer om det sen.

Maträtt jag vill testa:
De följande veckorna blir det antagligen mycket restaurangmat. Längtar jättemycket efter ett falafel-halloumibröd på Ali Baba i Berlin!

Ljudbok, pappersbok och e-bok. Jag gillar alla formaten!

Ljudbok, pappersbok och e-bok. Jag gillar alla formaten!

Den här boken ska jag läsa:
Don’t you forget about me av Mhairi McFarlane, Arv och miljö av Vigdis Hjort, Resten av allt är vårt av Emma Hamberg (som ljudbok) och Körsbär i snön av Sanna Tahvanainen.

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas:
Nästa vecka ska jag tillsammans med en kompis lansera ett yoga- och skrivretreat! Skriv in den 24–26 januari i kalendern ifall du är det minsta sugen!

En målsättning som är möjlig att nå:
Yoga varje dag (yogamattan är med på resan så klart!). Min rygg och mitt huvud mår bättre när jag yogar. Tänker att jag ska följa Adrienes novemberlista.

Warschauer Brücke i Berlin.

Warschauer Brücke i Berlin.

RAW-området i Berlin.

RAW-området i Berlin.

Jag är mest kluven till:
Hur jag ska lyckas med svett-träningen under resan. Jag har med mig löpskorna men gud så jag drar mig för att ta mig ut och springa. Måste bara göra det.

Det här ger mig energi just nu:
Skrivron jag kommer att få njuta av. Och mitt favoritte (grönt te med ginseng och hallon).

Det här ser jag mest fram emot:
Berlin! Fastän jag var där i somras längtar jag ihjäl mig efter alla vänner och alla bekanta gator och god mat och … Jag älskar verkligen den där sunkiga och smutsiga staden. Jag ser också fram emot att förhoppningsvis hitta tillbaka till en kreativ skrivglädje. Att bara få skriva för att det är kul. Och att få träffa Charlotte här i Köpenhamn.

***

Vad har du för tankar och förhoppningar för november? Har du specifika mål eller något roligt inplanerat? November är ju traditionellt inte världens roligaste månad (åtminstone inte i Norden), därför är jag extra glad över att få tillbringa största delen av månaden på annat håll än hemma i vardagen.

0

2 svar

  1. Men Kuggekugge, tänk på den fantastiska saken att du får springa i en lite mer obekant stad. Utnyttja det till max! Googla fram någon bra runda!! Och kanske spring medan det är ljust, kan det funka? Eller bara powerwalka, det är ju också bra! 🙂

    1. Haha älskar att du kallar dig Jenniferjennifer! Men jaa, är nog bara att ta sig ut. Svåraste steget är antagligen att byta om och ta på sig skorna. Och ska ABSOLUT springa när det är ljust. Så otroligt mörkt när det är mörkt alltså! Men i dag satsade jag på att yoga + lite pulsträning på slutet med armhäningar och squats etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »