fbpx

Årslistan 2022

Dags för den årliga listan med en rad frågor om det gångna året. En blogtradition jag nästan höll på att skippa, men det är så roligt att gå tillbaka och läsa tankar från tidigare år att jag inte vill skippa detta! Så här kommer en tillbakablick på 2022.

Gjorde du något 2022 som du aldrig gjort förut?
Blev antagen och publicerad av ett svenskt förlag med Kickstarta ditt skrivande och hitta din skrivrutin, hade covid, startade aktiebolag, hade fem veckor semester på sommaren (aldrig haft så lång semester i ett kör i vuxen ålder om vi bortser fem månader i Latinamerika 2009), lanserade en skrivarkurs i e-postformat, modererade samtal på Helsingfors bokmässa, prydde första sidan på en dagstidning och gick på jazzklubb i Berlin.

Genomdrev du någon stor förändring?
Vi lade ner Let me create (i den formen det hade vuxit till). Det blev en förändring som kom utifrån i och med Jennifers heltidsanställning, men som jag varit tacksam för.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Jag börjar bli så årsvill – vilka bebisar föddes i år och vilka året innan?! Oavsett finns det en hel del små fina typer som mina vänner skapat.

Vilket datum från 2022 kommer du alltid att minnas?
Kommer faktiskt inte ihåg datumet, men det kändes stort att skriva på avtalet med People & Stories för Kickstarta ditt skrivande.

Dog någon som stod dig nära?
Lyckligtvis inte.

Vilka länder besökte du?
Estland, Sverige (tre gånger!), Danmark, Tyskland och Åland – om det nu räknas som ett eget land hehe.

Bästa köpet?
Vår nya säng som byggdes av vår kompis Garry som är möbelsnickare. Älskar den!

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Fina recensioner på Kickstarta ditt skrivande och min systers hund Reino.

Saknade du något under år 2022 som du vill ha år 2023?
Kollegor och ett tydligare nätverk.

Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat och träffat vänner.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Suttit med telefonen fastklistrad i handen.

Bästa boken du läste?
Jag läste 66 böcker ifjol – ett rekord för mig (Goodreads säger 65 men en bok saknas där). Blev så klart mycket ljudbok men också många fysiska. Favoriterna är Den sista utposten (en otrolig bilderbok!) av Cecilia Heikkilä, Vi ska ju bara cykla förbi av Ellen Strömberg och Kan innehålla spår av Tommy Roos av Cecilia Klang.I Trots väldigt många läst böcker var det väldigt få som verkligen golvade mig. Saknar den känslan!

Favoritprogram på TV?
Ted Lasso på Apple TV.

Största musikaliska upptäckten?
Jazzklubbarna i Berlin!

Vad var din största framgång på jobbet 2022?
Att jag lyckades lägga 39 procent av min arbetstid på mitt skrivande!

Största framgång på det privata planet?
Vad är privat och vad är jobb? Allt känns så luddigt. Är publiceringen av Kickstarta ditt skrivande jobb eller privat?! Meeeen öh, kanske träningen med PT-Caroline som funkade jättebra i början av året (sen fick jag covid, åkte på resa, det blev sommar, blev sjuk igen och så var året plötsligt slut och rutinen borta).

 

Elin och jag i Jönköping på releasefesten för Kickstarta ditt skrivande.

 

Vad spenderade du mest pengar på?
Vår nya säng + en ny diskmaskin (när den gamla sa upp kontraktet). Och en ny dator (men den köpte jag på företaget).

Något du önskade dig och fick?
Ett stipendium från Svenska Kulturfonden och ett förlagskontrakt i Sverige.

Något du önskade dig och inte fick?
Ett förlagskontrakt för min chicklit, ett förlagskontrakt för min feelgood.

Vad gjorde du på din födelsedag?
Åkte till Åbo för att delta i Biancas disputation. Mycket fin och stämningsfull dag och kväll. Så stolt över att ha en kompis som doktorerat?!

Vad fick dig att må bra?
Att få träffa vänner. Mitt kontor. Yoga och solsken. Kolla på serier i vår säng tillsammans med Markus.

Vem saknade du?
En kollega att dela det dagliga arbetet med.

De bästa nya människorna du träffade?
Min förläggare Elin.

Mest stolt över?
Att jag frilansat i tio år och byggt en stadig kundbas och en expertis som efterfrågas av andra. Även under 2022 kunde jag tacka nej till en del jobb och ändå nå mina mål.

Högsta önskan just nu?
Att skriva kontrakt med ett skönlitterärt förlag i Sverige.

Vad tänker du göra annorlunda under 2023?
Boka in fler träffar med vänner, gå fler promenader, välja bok istället för mobil, blogga med lägre tröskel och öka företagets fakturering (istället för att sträva efter att upprätthålla tidigare nivå).

Det var mitt 2022, hoppas ditt också var bra!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »