fbpx

Maj!

Hälsningar från coronastugan. Jag plussade i onsdags och nu på söndag håller jag på att bli lite galen av att ha hängt hemma i nästan en vecka – stannade hemma redan på tisdag för att jag kände mig lite krasslig. Lyckligtvis har jag haft en mycket lindrig variant med knappt några symptom.

Det mest störande är att jag nu i några dagar inte haft något luktsinne och ett ganska begränsat smaksinne, meeeen det lär väl gå om?

Nu ska jag inte tråka ut dig med längre coronarapporter, det är ju dags att titta bakåt och framåt.

Tre frågor om april

Ett favoritminne:
Hände mycket kul i april – bland annat Vasabesöket då jag fick hänga med Ellen och se musikalen Botnia Paradise. Så fint att åka nånstans och att sitta i en teaterpublik. Det var också en stor ära att få ta hand om Reino-hunden under påsken.

En lärdom:
Att ett synopsis kan vara rätt kul att skriva (särskilt om man gör det efter att man skrivit majoriteten av sitt manus, hehe).

En stolt stund:
När jag skickade in manuset för Kickstarta ditt skrivande till min förläggare Elin. Sjukt att det ska bli bok i höst?!

Fem frågor om maj

Månadens målsättning:
Att ha en kreativ, inspirerande och allmänt härlig månad. Blir nästan två veckor på resande fot, Författarskolan-kurshelg i Karis, handbollsturneringen Sjundeå cup (utomhus!) och jättemycket skrivande.

Månadens skriv:
Bli ”färdig” med min feelgood. I onsdags skickade jag ungefär 40 procent av manuset till min handledare och den 24 maj ska jag skicka in resterande 60 procent. En orsak att jag åker till Sverige är ju att jag ska åka på researchresa så räknar med massvis av inspiration!

Månadens jobb:
Två olika översättningsprojekt, ett till finska och ett till svenska. Hålla i kurstillfällen för deltagarna i min skrivarkurs och jobba vidare med det stora projektet för Nordens välfärdscenter.

Månadens tvivel:
Känns som att jag är ohälsosamt fast i min mobil just nu, eller att jag helt enkelt fastnat i scrollträsket, och har ingen lust att hänga på telefonen när jag kunde läsa bok i stället.

Månadens förhoppning:
Att min resa ska löpa smidigt och leverera inspiration, härliga människomöten och massvis med skratt. Nu ska jag bara bli 100 procent frisk före torsdag, men det känns mycket görbart!

***

Vad har du för planer i maj?

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »