fbpx

April, april

April inleddes (för ovanlighetens skull) med ett aprilskämt av Jennifer och mig. Vi hade haft some-paus med Let me create under februari och mars och kom på att vår come back kunde vara ett aprilskämt. Vi hittade på det mest otroliga som kunde hända (att vi skulle ha sålt LMC till Toggl Track) och jag skrev ett fejkat pressmeddelande.

Vi tänkte att vi säkert lyckas lura någon enstaka person, men det var väldigt många som gick på skämtet.

Det var absolut inte meningen att luras SÅ mycket. Vi tyckte ju att det var så absurt på så många plan att det inte kan gå hem hos folk? Kanske att man först tror det, särskilt om man läser slarvigt, men att mottagaren sen genomskådar skämtet.

Kanske borde vi också ha tittat på gamla aprilskämt och skrivit in extremt tydliga ledtrådar . Eller ja. Det trodde jag ju att vi gjorde, för Jennifer skulle väl inte säga något sånt här:

”Det går inte att starta ett företag om man inte vet vad man vill. Vårt mål har hela tiden varit en exit.”

Nej, vårt vår mål har verkligen inte varit en exit.

Nåväl, aprilskämtet har lett till en ursäkt och en hel del insikter. Att det vi ser som hobbyverksamhet ser i andras ögon avsevärt mycket proffsigare ut. Men liksom, vi har gjort plus minus noll-resultat i två år nu? Och har verkligen inte haft någon stor plan för vad som ska hända med LMC, men det är uppenbart att vi ändå har någon proffsig aura runtom oss?

Överlag kändes det som världens största egoboost att så många trodde på vår ”nyhet”. Men men, nu ska vi inte tänka desto mer på det, utan titta bakåt på mars och framåt på april.

April inleddes också med en workshop hos Paints and friends, så otroligt kul!! Denna har jag ”målat”.

När bordduken också ser ut som ett konstverk!

Tre frågor om mars

Ett favoritminne:
Födelsedagsfrukost på kaféet Relove med Jennifer i början av maj. Och att inleda cykelsäsong igen! Vilken känsla att få susa fram på gatorna med solen i ögonen, aaahhh.

En lärdom:
Inget varar för evigt. Och det är bra. Att ens tillvaro skakas om med jämna mellanrum är bra. (Obs! Inget mind blowing har hänt.)

En stolt stund:
När jag förbättrade resultatet på träningstestet som vi gjorde med Caroline. Alla resultat hade blivit bättre, men stoltast är jag över att jag nu gjorde 31 situps på en minut, i augusti gjorde jag 21.

Fem frågor om april

Månadens målsättning:
Att få många intervjuer för skrivboken bokade, gjorda och skrivna. Totalt blir det åtta intervjuer med åtta smarta författare. En intervju återanvänder jag från ifjol, en annan är gjord (men oskriven), tre har lovat ställa upp och det är ännu tre som är obekräftade.

Ett annat mål är att ytterligare förbättra resultatet i träningstestet, det blir nämligen dags för sluttest och min underbara PT-period med Caroline är över.

Månadens skriv:
Jag ska få koll på min feelgood. Jag ska fylla i luckor och vässa till dramaturgin. Här kan du läsa mer om vad som hänt hittills. Det blir också kurshelg i Karis igen!

Månadens jobb:
Min skrivkurs Från påsk till midsommar startar!! Jag måste planera en del kring det (och också marknadsföra den), skapa Facebookgrupp och sånt, men är mest pepp på att sätta igång. Finns några platser kvar om du är sugen!

På frilansfronten ska jag skriva två artiklar för SLS tidskrift Källan och färdigställa några artiklar som jag påbörjade i mars. Nu sätter också årets största jobbprojekt igång. Jag ska nämligen skriva en rapport för Nordens välfärdscenter. Väldigt intressant och annorlunda jämfört med vad jag brukar göra – och deadline först i slutet av augusti. Sällan jobbar jag med enskilda projekt som spänner över så lång tid (utöver skrivandet då).

Månadens tvivel:
Kommer jag (igen) att prioritera annat framför mitt skrivande för att det finns en deadline som knackar på?? Hoppas icke.

Månadens förhoppning:
Att det ska gå jättebra när vi tar hand om min systers hund Reino över påsken. Han är världens snällaste, men har inte sovit över hos oss förut så det blir spännande. Och ganska ljuvligt också.

***

Vad ser du fram emot i april?

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »