fbpx

Mars – planer och tankar

Vi är redan en vecka in i mars och jag har inte lyckats med konststycket att skriva om månadens planer här på bloggen. Ibland blir det så. Livet händer, annat händer och man glömmer bort att man faktiskt har en blogg.

Men nog om det, nu tycker jag att vi funderar på vad som händer (eller redan hänt) denna månad.

Tre frågor om februari

Ett favoritminne:
När jag fick gå på McDonald’s-dejt med min 5-åriga kompis.

En lärdom:
Allt tar alltid längre tid än man tror. Speciellt om man ska (låta) bygga något. I detta fall en säng.

En stolt stund:
När jag skrev på kontraktet för Kickstarta ditt skrivande som kommer i nyutgåva hos People & Stories i höst! HURRA!

Fem frågor om mars

Månadens målsättning:
Att lansera årets första (och högst antagligen enda!) skrivkurs och få jättemånga anmälningar!

Månadens skriv:
Bli färdig med råmanus för min feelgood. Det skulle jag bli redan förra månaden, men jag tar det lugnt. Varför skynda när det inte är bråttom? Mycket nöjd också efter kurshelg i Karis förra helgen. Utöver feelgooden skriver jag naturligtvis på skrivboken – det blir mycket nytt i nyutgåvan!

Månadens jobb:
Ett flertal frilanstexter och lite översättning. En del Let me create-fix, bland annat ska jag flytta över mejllistan från Mailchimp till Mailerlite.

Månadens tvivel:
I mars väntar jag på två (stora) stipendiebesked. Ska jag få några pengar? Eller blir det noll? Fyfan vad den här väntan är jobbig varje gång.

Månadens förhoppning:
Nå de där stipendierna ehe. Jag är inte girig så bara ett positivt stipendiebesked skulle vara trevligt.

***

En annan förhoppning jag har är att hitta inspirationen för att dyka upp med texter här på bloggen lite oftare än det blivit nu. Men av nån märklig anledning har jag på sistone känt att jag inte riktigt vet vad jag skulle skriva om? Eller att det skulle kännas konstigt att blogga om det. Jag har helt enkelt tappat rutinen.

Och på tal om rutin – i söndags var jag med i programmet Ordet läcker i Radio Vega. Du som missade kan lyssna på det på Arenan (tyvärr endast i Finland).

Vill du vara säker på att jag hör av mig med jämna mellanrum kan jag varmt rekommendera mitt inspirationsbrev som jag skickar ut var tredje vecka. Jag har fått väldigt fin respons på mina senaste brev så det är inte bara jag som tycker att det är bra.

Men nu ska jag fortsätta in i detta marsliv. Kanske blir det vår? Förhoppningsvis blir det fred. Oberoende: ta hand om dig.

Vad ser du fram emot i mars?

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »