fbpx

Häng med på vårens skrivkurs med mig!

Den 20 april startar den. Årets antagligen enda skrivkurs med mig i detta format. Konceptet är ungefär lika som fjolårets Sommarskriv och Höstskriv. Denna gång skriver vi från påsk till midsommar – totalt 10 veckor!

Huvudpoängen är att du som deltagare skriver regelbundet. Du får en specifik tid och plats för ditt skrivande. Du får fjorton andra personer som hejar på dig och hjälper dig vidare. Du får ett sammanhang.

I all sin enkelhet är det här konceptet genialt (även om jag säger det själv).

Det är inga magiska formler eller supertips och trick som hjälper dig i ditt skrivande. I grunden handlar det ”bara” om att dyka upp. Att du skriver också när det känns jobbigt.

Naturligtvis kan du göra upp en skrivplan för dig själv – men hur bra brukar det bli då? Jag vet själv hur mycket lättare det är för mig att skriva om jag har en tydlig deadline och ett tydligt mål (som nu då jag skickar in text en gång i månaden till min handledare i Författarskolan). Men jag vet också hur svårt det är att ibland hålla sig till målet, också med den där tydliga deadlinen.

Därför finns den här kursen!

Av totalt fjorton platser har redan sex gått åt. Det som gläder mig extra mycket är att det är flera deltagare som varit med förr som vill vara med igen. En del av dem har till och med skrivit att de behöver kursen för att plocka upp manuset som fått ligga alltför länge. Eller för att lösa knutar som uppstått längs vägen.

Men vad är Från påsk till midsommar?

Från påsk till midsommar är inte en regelrätt skrivarkurs där vi går igenom teori eller delar text med andra, utan fokus ligger på att skriva tillsammans online en gång i veckan.

Du får gärna dyka upp på alla träffar om du kan och vill, men du är med när du hinner och orkar. Vid sidan om träffarna har vi en sluten Facebookgrupp där du kan snacka om skrivandet med andra och få extra pepp och inspiration. Missar du en träff kommer du att få skrivövningarna via gruppen.

Allt detta ingår:

→ totalt tio skrivträffar á 90 minuter – varje onsdag klockan 18–19.30 (finsk tid) i tio veckor

→ öppet skrivrum (med förslag på skrivövningar) på Zoom under söndagar

→ både kortare och längre skrivuppgifter för att väcka din kreativitet

→ diskussioner om skrivande under en SKRIVSNACK-träff (25.5)

→ ett skrivande sammanhang 

→ en sluten Facebookgrupp med pepp och diskussion

→ någon som håller dig ansvarig – skrivandet blir faktiskt av!

Pris: 279 euro (inklusive moms) eller 229 euro om du anmäler dig tillsammans med en kompis.

Vad tycker tidigare kursdeltagare har varit bäst?

”Att vi haft regelbundna träffar. Tack vare skrivträffarna, diskussionerna under dem och skrivövningarna så har jag kommit vidare med mitt eget skrivande. Riktigt stora kliv faktiskt.”

”Gemenskapen och den ständiga påminnelsen om att jag ju faktiskt tycker att det är roligt att skriva.”

”Att ta del av andras skrivresor, lära känna folk och lära mig hur olika skrivande människor kan vara, skrivövningarna. Att det finns en tid att passa.”

Hurdan är jag som kursledare?

”Trygg, lugn och personlig på ett bra sätt. Delar med sig av både högt och lågt och lyckas alltid hitta på en ny twist på övningarna.”

”Kreativ, rolig, kunnig och förstående. Märks att Kugge har en stor lust och kärlek för skrivandet. Bästa skrivcoachen!”

”Organiserad i både innehåll och struktur. Slutar alltid i tid eller före utsatt tid. Generös med egna erfarenheter och material inom branschen. Realistisk i tid och skönmålar inte hur en författares verklighet ser ut.”


Så tror du inte mig kan du tro de tidigare kursdeltagarna! Och du som anmäler dig senast i dag (söndag den 20 mars) får ett (text)samtal med mig som bonus. Inför samtalet läser jag högst 10 sidor text eller så använder vi tiden för att planera ditt skrivande eller lösa eventuella knutar du har.

Det här jobbet är verkligen ett av de roligaste jag har och jag älskar att leda kurser, men på grund av olika orsaker tror jag att detta som sagt blir årets enda kurs i detta format. Så passa på om du vill vara med! Och ställ gärna frågor i kommentarsfältet om du undrar över något.

Läs mer och anmäl dig till kursen!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »