fbpx

Februarifrågorna

Ny månad, dags att blicka både framåt och bakåt igen. Ibland undrar jag om någon ens läser mitt svammel men om inte annat så gör jag det förhoppningsvis själv sen när jag är lite gaggig och ska skriva mina memoarer och som vanligt inte minns något alls.

Tre frågor om januari

Ett favoritminne:
Att gå på kafé! Hade drömt om frukost på Relove i över en månad och månadens sista fredag var det dags. Har också träffat överraskande mycket folk i januari + att jag fick hundvakta min systers hund Reino.

En lärdom:
Ta aldrig för givet att någon förstår hur du tänker eller varför du agerar på ett visst sätt (eller att du själv förstår någon annan). Man kan aldrig vara tydlig nog med sina intentioner.

En stolt stund:
Att jag yogat 30 dagar i sträck! Och att jag dessutom styrketränat regelbundet. Fick också ett väldigt roligt mejl förra månaden, ska berätta mer om det senare!

Fem frågor om februari

Månadens målsättning:
Upprätthålla träningsrutinen som kom väldigt bra igång i januari. Och få en massa nya prenumeranter på min mejllista tack vare gratiskursen Kickstarta ditt skrivande.

Månadens skriv:
Bli färdig med råmanus för min feelgood. Har nästan 46 000 ord nu och målet är att ha 65 000 ord i slutet av februari. Känns mycket nåbart!

Månadens jobb:
Texter för Svenska Litteratursällskapets årsredovisning, lite översättning, några artiklar och ett skolbesök. Det trillar in roliga uppdrag på löpande band och det gör mig glad!

Månadens tvivel:
Tänk om ingen vill gå min gratiskurs i skrivande?! Ska jag lyckas knyta ihop slutet på mitt manus? Känns som att jag har en massa kvar att berätta och ”bara” 20 000 ord kvar? Kanske detta slutar med att jag måste skriva mer än jag ursprungligen tänkt mig …

Månadens förhoppning:
Att två större projekt går i lås. När jag har allt svart på vitt blir det enklare att fokusera och ha tydliga mål för hela våren. Plus att det handlar om roliga projekt som jag gärna jobbar med.

Vad ser du fram emot i februari?

0

2 svar

  1. Hej! Jag ser mycket fram emot din skrivkurs. Dag två nu och jag kan knappt vänta till i morgon bitti då du sänder nästa skrivövning!
    Tills dess läser jag igenom din blogg och tar till mig av dina tips!
    Mvh
    Suzanne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »