fbpx

Två resor att se fram emot

Resor. Vad är det ens? För mig som varit borta runt minst en månad, ofta två, om året pre-pandemin känns det helt märkligt att nu ha två (!) resor inprickade i kalendern.

Under den första resan bär det av till den exotiska orten Vasa om två veckor. Tar tåget på onsdag förmiddag och landar i Vasa fyra timmar senare. Har inga särskilda planer för onsdag men gillar Vasa och att bara gå runt på stan så det lär inte gå någon nöd på mig. På torsdag blir det däremot skvaller- och skrivdejt med Ellen och på kvällen ska jag se Botnia Paradise på Wasa Teater.

Jag frågade Markus om jag är konstig om jag går på musikal ensam och han tyckte näää. Och det tycker jag ju inte heller, men ändå funderade jag om jag ska ”våga”. Suck ändå. Har dessutom inte sett en enda KAJ-musikal tidigare så det är väl så dags? A:et från KAJ har också lovat dricka öl med mig efter föreställningen så månne jag inte överlever.

På fredag eftermiddag tar jag tåget tillbaka till Helsingfors, förhoppningsvis glad och nöjd efter många bra upplevelser. Vasa <3

Den andra resan är inte heller något Buenos Aires, men jag är jättepepp! Jag ska nämligen åka till Sverige för nästan två veckor. Det blir några nätter i Stockholm, tre nätter på ett vandrarhem i Stockholms skärgård, flera nätter hos Charlotte i Lund och så avslutar jag resan med två nätter i Köpenhamn. Har bokat allt annat förutom just Köpenhamnsvistelsen – det räckte kapaciteten inte till ännu.

Bild från maj 2018 i Lund tillsammans med Charlotte.

Varför denna resa? Allt började med att jag vill besöka Stockholms skärgård för att göra research för min feelgoodroman som jag skriver nu. Egentligen hade jag tänkt åka lite längre ut i skärgården än vad jag nu kommer att göra nu, men det här blir också bra. Kanske jag får göra en resa till i ett senare skede?

Jag ser också väldigt mycket fram emot att äntligen få hälsa på Charlotte efter två års pandemipaus. För att inte tala om hur ivrig jag är över att åka nya Viking Glory till Stockholm. Tåget avgår redan vid halv sex på morgonen från Helsingfors, men är så pepp på att se den nya båten! Har bokat lyxfrukost och en tid på gymmet och spat – på bilderna ser det superfint ut!

I måndags när jag bokade resan märkte jag ändå hur orutinerad jag var. Det tog två timmar att boka alla boenden, tågresor, båtresor och flyget hem från Köpenhamn. Och om jag ska vara helt ärlig så har jag nog inte riktigt förstått att jag faktiskt ska åka iväg. Men jag vet att det kommer att bli ljuvligt.

Och väldigt intensivt. Men främst ljuvligt.

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »