fbpx

Äntligen fest!

kugge-festen-sep2021_jennifersandstrom-se-112.jpg

Är det något jag varit ledsen över och klagat på när det gäller corona är det jag inte fick ha min planerade releasefest för Nationen. Jag hade hyrt Nylands Nation, layoutat sångblad, köpt 10 flaskor Koskenkorva och planerat en trerättersmeny. Till och med fått skumpaspons! Men drygt två veckor före festen var det bara att ställa in och ordna releasefest online. Förra hösten försökte jag göra ett nytt försök med festen men inte heller den blev av. Besvikelse på besvikelse på besvikelse.

Men i lördags var det äntligen dags! Jag hade fest och jag fick fira Nationen! Plus en massa andra grejer.

Kontorslokalen i Tölö omvandlades till en fantastisk festlokal. I ett rum var det releasesits, i andra rummet var det 35-årsfest. Och i mitt eget rum skålade vi för att mitt älskade kontor fyller ett år. Också skrivboken fick vara med på ett hörn och firas.

kugge-festen-sep2021_jennifersandstrom-se-120.jpg

Nästan trettio personer dök upp och det var så roligt, så roligt! Tänk att bara samlas i ett rum, dricka skumpa, prata och skratta. Jag bjöd på en all day brunch och vi lyckades tömma arton flaskor bubbel. Det roligaste var ändå att vi kanske tre gånger trodde att skumpan var slut, men så hittade vi fler flaskor undangömda nånstans.

Jag fick en massa fina presenter, bland annat ett par underbara örhängen, ett seriealbum med dinosauriekomik, en flaska portvin (för det ska man tydligen dricka som författare!), champagne, en knasig krukväxt och massvis med andra drycker och så klart blommor som nu pryder kontoret. Jag lyckades också sälja några böcker och fick signera dem. Så nästan som på en riktig releasefest.

kugge-festen-sep2021_jennifersandstrom-se-162.jpg

kugge-festen-sep2021_jennifersandstrom-se-165.jpg

Dagen var på alla sätt perfekt – om än inte alls som jag visionerat den då i tiderna. Är ändå mest glad över att jag överhuvudtaget kunnat fira denna fest. Jag hade tänkt hålla ett tal – som jag så klart inte planerat, men jag brukar freestyla i såna situationer.

Men när jag skulle hålla talet för Nationen och typ livet så gick det inte. Det enda som kom var tårar. Och jag blir tårögd bara av att tänka på den stunden.

Det var så många känslor, så många förhoppningar och så många planer som äntligen blev sanna. Jag förstod nog inte förrän i söndags hur viktigt det var att faktiskt ordna den där festen. Nu har jag fått den ur mitt system och kan gå vidare.

Och när det inte går att hålla ett tal, då kan man alltid sjunga Helan går och dricka snaps!

Tack till alla som var med – utan gäst, ingen fest! Och extra stort tack till Jennifer som hjälpte mig att pynta och ställa i ordning och dessutom med att knäppa alla dessa bilder under dagens lopp. <3

Världens bästa Jennifer. &lt;3

0

6 svar

  1. Härligt att det äntligen blev fest! Det var jättetråkigt att du inte kunde ordna den ursprungliga releasen, idén var så otroligt bra 😷

    1. Tack Helena! Drömmen är att bokjäveln skulle bli utgiven på finska så kunde jag ordna festen, heheh! Men tyvärr inga såna planer på gång. 😢

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »