fbpx

Septemberlistan – månadens planer och mål

Nuuuu får vi väl äntligen säga att det är höst? För mig kändes augusti faktiskt lite som en övningsmånad inför hösten. Jag testade nya grejer och kan nu revidera och göra om på ett smartare sätt. Bra va?

Men vi kickar naturligtvis igång månaden med min nya månadslista!

MÅNADSLISTAN SEPTEMBER

För andra gången kommer här tre plus fem frågor. Tre frågor om månaden som gick och fem frågor om månaden som just börjat. Nu kör vi!

Tre frågor om augusti

Ett favoritminne:
Augusti innehöll många fina stunder. Det har varit roligt att kicka igång träningen med min PT Caroline, det har blivit många träffar med vänner och min födelsedag och escape room med Titanic-tema var så klart sjukt roligt! För att inte tala om de sista dagarna som bjöd på lyxig hotellvistelse och årets första handbollsträning!

En lärdom:
Hur mycket man hinner med handlar inte alltid om de faktiska timmarna utan vilken kapacitet man besitter. I antal timmar har jag inte jobbat så mycket i augusti, men i kapacitet desto mer. Flera olika kunduppdrag, egna projekt och kurser plus skrivandet. Framförallt skrivandet har bjudit på en viktig lärdom. Det går liksom inte att under en förmiddag skriva nytt, redigera gammalt och försöka skriva en essä. Jag måste dela upp det i större block.

En stolt stund:
Det har varit roligt att märka under träningen med min PT att jag ändå har en viss grundkondition och att jag orkar mer än jag tror.

Fem frågor om september

Månadens målsättning:
Mer fokus. Inte hatta runt mellan olika projekt utan fokusera och ta det lugnt. Jag har inte bråttom!

Månadens skriv:
De två första veckorna ägnar jag åt redigering av ett gammalt manus, sedan blir det fokus på att skriva nytt igen. Började läsa manuset idag och det var inte så katastrofalt och hemskt som jag trodde (jag läste en del i augusti men kände mig ganska opepp). Det största ”hindret” är väl att jag måste skriva några nya scener.

Månadens jobb:
Ett antal artiklar och översättningar för flera olika kunder. Och nu på lördag är det avslutning för en av mina skrivkurser med heldag i Terjärv, är mycket taggad på det! Höstskriv rullar ju också på som vanligt, två gånger i veckan. Dessutom jobbar Jennifer och jag med våra Let me create-produkter som ska få en uppdatering!

Månadens tvivel:
Har jag ändå för många saker på mitt bord? För många små deadlines och uppdrag? Ska jag ha tid för mitt skrivande och min kreativitet?

Månadens förhoppning:
Att jag känner mig lugn och fokuserad fastän det är många saker på gång. Och att den fest jag ska ha om några veckor blir riktigt lyckad! 🥳

***

Hur ser dina septemberplaner ut? Vad hoppas du allra mest på av den här månaden? Och gillar du hösten lika mycket som jag?

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »