fbpx

Kugge 35 år – från A till Ö!

I dag fyller jag 35 år, hurra hurra hurra! Ju äldre man blir desto mindre betydelse tenderar ens födelsedag att ha, men i år har jag funderat extra mycket på vad det innebär att jag nu är närmare fyrtio än trettio. I mitt huvud är jag ju fortfarande tjugonågonting, men så är det verkligen inte.

Senast vid 35 blir man väldigt medveten om det är nu nu nu man borde få/ha barn. Man borde kanske också bo mer vuxet än två människor inklämda på 29,5 kvadratmeter. Man borde ha sin ekonomi i skick och fondspara för pensionen.

Av dessa tre grejer prickar jag rätt bara på en punkt.

I förrgår hade jag nämligen ett möte med banken och har nu investerat en del pengar (som annars bara hade legat på kontot) i något som förhoppningsvis ska ge mig mer pengar. De andra punkterna svävar i luften. Vill jag ha barn? Om ja, så när? Vad innebär det att få/inte få barn? Var vill jag bo? Är det i lägenhet eller i ett eget hus? I Helsingfors eller nån annanstans?

För ett år sedan var jag helt redo att säga hejdå till innerstan för att flytta in i ett hus med egen gård, nu trivs jag bättre än på länge mitt bland alla spårvagnar och fyllon. Med kort avstånd överallt.

Trots alla dessa frågeställningar om hur man kanske borde göra när man är i en viss ålder tycker jag för det mesta ändå att åldrandet bara är kul. Ju äldre jag blir, desto roligare blir livet också. Jag lär mig nya saker, träffar nya människor, får nya insikter och blir kanske en lite bättre och klokare människa än jag varit tidigare.

Och för att fira mig själv har jag byggt ihop ett litet alfabet om mina 35 år. Eller kanske om den jag är i dag, nyss 35 år fyllda. Var så goda!

(Självklart kommer jag att pynta inlägget med en rad födelsedagsselfies. När alla blir lika bra/dåliga är det svårt att välja!)

A
Arbetsglädje

Jag älskar mitt jobb. Så mycket att jag inte kan tänka mig att göra något annat än det jag pysslar med. Det bästa är att mitt jobb aldrig är statiskt utan att det formas och utvecklas och förändras konstant enligt nya idéer och nycker jag får.

B
Berlin

En favoritstad jag saknar extra mycket nu. Berlin betyder så mycket för mig på så många plan. I den staden bodde jag för första gången ihop med en pojkvän. Där började jag skriva. Träffade många kära vänner. Åt massvis med god mat.

C
Cykla

Jag tjatar till lust och leda om min elcykel men jag älskar den. Den tar mig överallt, smidigt och snabbt. Men jag har alltid älskat att cykla. När jag gick i lågstadiet måste jag be om specialtillstånd för att få cykla till skolan i andra klass (normalt fick man börja cykla först från trean).

D
Drömmar

Det finns så många saker jag vill förverkliga i mitt liv och att drömma om vad framtiden kan föra med sig och sedan jobba för att uppnå de drömmarna är en viktig del av den jag är.

E
Escape room

Min nyaste (?) kärlek. Gick för första gången på escape room för snart sex år sedan och efter det har det blivit många rum. Bland annat två som jag byggt själv! Och fler är på gång.

F
Författare

Ett drömyrke som blivit verkligt. En märklig roll som jag ändå trivs i. Både att få skriva i min ensamhet men också att träffa läsare, marknadsföra och hela den biten.

G
Glad

Oftast är jag glad och sprallig och försöker också sprida min glädje till andra.

H
Handboll

Världens bästa idrottsgren om ni frågar mig! Jag har spelat sen jag var sex år och fastän jag var på toppen av min handbollskarriär som trettonåring kan/vill jag inte sluta spela. Handbollsplanen är ett av de få ställen där jag verkligen glömmer allt annat så det är min bästa mindfulness.

I
Idérik

Något av det bästa jag vet är att få spruta ut idéer och hjälpa andra att brainstorma. Idéer för kurser, böcker och andra projekt ploppar titt som tätt upp i mitt huvud. Och som ni kanske märkt så förverkligas en stor del av dem också.

J
Journalist

Det här är en identitet jag har allt svårare för, men jag är ju faktiskt utbildad journalist. I dagens läge jobbar mycket lite som renodlad journalist (som för mig är att jobba med nyheter). Däremot skriver jag ju alla möjliga artiklar hela tiden och det är ju också en form av journalistik. Mysjournalistik kallar jag det.

K
Kontorsfrälst

För ett år sedan hittade jag ett litet rum i främre Tölö som blev mitt och för första gången i mitt liv har jag ett eget arbetsrum. En lyx jag inte vill ge upp. Förr trodde jag också att jag skulle vilja ha ett kontor i eget hem, nu är jag helt inställd på att ha ett kontor utanför hemmet. Älskar mitt lilla rosa rum!

L
Lycklig

I mitt liv finns så många saker som är bra och jag uppskattar verkligen det jag har. Jag är inte lycklig alla dagar, men oftast är jag det.

M
Matälskare

En av de bästa sakerna med mat är att man kan syssla med det flera gånger om dagen! Jag älskar nästan all mat, äter och förbereder mat med glädje – speciellt om jag får göra det i sällskap med andra. Uppskattar lyxig mat lika mycket som vardagsmat.

N
Noggrann

Läser alltid igenom mina texter noga och hävdar att jag producerar rätt få stav/slarvfel. Jag lägger också märke till (vissa) detaljer och är noga med att allt blir rätt.

O
Organiserad

Jag vet vad som händer när, vad jag behöver göra och vad jag pysslar med. Har en massa olika system som hjälper mig att hålla koll.

P
Projektberoende

Skriva roman, starta onlinekurser i skrivande, skapa material för företagare, ordna skrivretreat … Om jag inte har ett (eller flera!) projekt på gång känner jag mig halv.

Q
Quito

Den första staden i Sydamerika jag landade i och som får symbolisera min kärlek för hela den kontinenten. Här lärde jag mig spanska, men också jättemycket om mig själv.

R
Resor

Att få gå på gator jag aldrig gått förr eller återvända till en plats som jag verkligen gillar. Att få sitta i timmar på båtar, bussar, tåg och långsamt förflyttas någonstans. Att inte ha så bråttom. Att få upptäcka. Att få träffa nya människor.

S
Skriva

En favoritsyssla som blivit mitt yrke. Det känns inte alltid jättekul inför ett skrivpass, men jag mår alltid bättre efter att ha skrivit. Jag ser fram emot att ha skrivandet vid min sida resten av livet.

T
Tant

Fastän jag väl har någorlunda bra koll på sociala medier känner jag mig jätteofta som en tant (inte minst nu med en 23-årig assistent som frågar märkliga frågor om Facebookannonser). Och att vara tant är något jag är med glädje!

U
Uthållig

Jag är uthållig och envis som fan. Har jag bestämt att nåt ska hända då händer det. Jag ger inte upp och står på mig. Tyvärr gäller inte denna uthållighet med löpskorna på, men kanske en dag?

V
Vad heter ångest på spanska?

En debutroman är väl alltid en debutroman? Inte det bästa jag kommer att skriva, men utan debuten skulle jag inte ha gett ut följande bok. Fortfarande stolt över denna fastän jag antagligen skulle skriva en helt annan bok i dag.

X
X-tra allt

Högljudd, ivrig, intensiv och krävande. All over the place. Alltid.

Z
Zoom-kurser

Att sitta framför en skärm tillsammans med andra människor som sitter framför sina skärmar kan låta tråkigt men jag blir helt varm inombords när jag tänker på mina skrivkurser och deltagare. Så fin gemenskap ändå fastän vi inte träffats live.

Y
Yoga

Ännu för fem år sedan tyckte jag att yoga är det tråkigaste som finns, nu älskar jag det och yogar ofta flera gånger i veckan, ibland varje dag. Hjälper min kropp att må bättre och drar ner tempot i hjärnan.

Å
Åsikter

Jag har en massa åsikter om allt. Typ om hur man bäst skalar en potatis eller hur man ska vika handdukar och lakan. Har också en hel del politiska åsikter men håller oftast tyst om dem i offentligheten.

Ä
Äkta

Oberoende av situation strävar jag efter att vara mig själv. Jag vill att mitt äkta jag genomsyrar allt jag gör. What you see is what you get.

Ö
Örhängen

Om det är nåt min stil kännetecknas av så är det jag nästan alltid har örhängen. Ju knäppare, desto bättre!

Det var det! Gratulationer och hurrarop kan skrivas i kommentarsfältet. 🥳

0

10 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »