fbpx

April, april!

Jag vet inte riktigt vad som hände, men plötsligt är det april. Våren känns ännu närmare och ett försiktigt coronahopp växer inuti mig. Alltså att vaccineringarna börjar ta ytterligare fart och att det blir varmare och mindre sällsamma jaktmarker för detta jobbiga virus.

Dessutom är april faktiskt en riktig vårmånad. Ah! Nu över till de tio frågor jag besvarar varje månad:

Första tanken under månadens första morgon:
Sol! Det är sol!!

Jag ska jobba med:
En massa kundartiklar. Det blir minst sju intervjuer och en del texter ska också översättas. Utöver det är det fullt fokus på att arbeta med min skrivbok och planera mitt nya kurskoncept som inte är en regelrätt kurs. Jag ska också göra den fjärde och sista intervjun för skrivboken, men en av mina absoluta favoritförfattare och idoler. Mycket hedrad över att hen ville ställa upp!

Jag ska skriva:
Kanske inget alls. Året har börjat ganska skrivintensivt – vilket jag visserligen älskar! – men jag känner att jag behöver en liten paus. Man kan ju inte skriva hela tiden heller.

Maträtt jag vill testa:
Har nyligen beställt en ny kokbok: Käka grönt! : Tuvessonskans ultimata guide till skåpmat, brödmat, plåtmat och annat gott. Så jag hoppas det blir många recept från den!

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas:
Jag ska förhoppningsvis lansera mitt nya kurskoncept som långsamt vuxit fram under våren. Det är alltså en sorts icke-kurs (som börjar i mitten av maj), men jag ska berätta mer så fort jag hunnit klura att alla detaljer. Är mycket pepp och ivrig på detta!

Vi pyntar bloggen med en två år gammal påskbild.

Vi pyntar bloggen med en två år gammal påskbild.

En målsättning som är möjlig att nå:
Kvällsyoga varje kväll. Har signat upp på en utmaning av Kassandra. Känns dock som att jag är otrogen mot Adriene, men kanske hon förlåter mig om jag yogar snällt kväll efter kväll?

Den här boken ska jag läsa:
Beställde serieromanen Homo Line av Edith Hammar samtidigt som kokboken, så den! Ser mycket fram emot den!

Jag är mest kluven till:
Att jag jobbar så mycket och att jobb och fritid lätt flyter ihop. Hur ska jag lyckas skapa en tydligare skiljelinje?!

Det här ger mig energi just nu:
Solen! Våren!

Det här ser jag mest fram emot:
Att få cykla överallt med min älskade elcykel.

***

Nu vill jag önska dig en riktigt skön och förhoppningsvis avslappnande påsk med god mat och mycket sol. Och så är jag också lite nyfiken: vad ser du fram emot i april?

0

2 svar

  1. Jag yogade inte igår kväll 🙁 Min kvällsrutin behöver sig en rejäl renovering. Men skyller på flyttkaos.

    Och man blir ju så nyfiken när du säger att det är en icke-kurs hehehe. Fast jag vet ju vad det är :))

    Ser fram emot den där våren som är på intåg, och komma lite mer i ordning här hemma.

    1. Men du yogade väl igår morse?! Det RÄKNAS!

      Och haha, jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det, men det ÄR ju en sorts icke-kurs. Ska nog snaaaart berätta mer!!! 🥳

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »