fbpx

15 julklappsböcker till 15 olika människor

Den bästa julklappen man kan få? En bok så klart. Jag både älskar att ge och få böcker. Särskilt tycker jag om att ge böcker som jag tänker att ska passa särskilt bra åt just den specifika personen jag köpt boken till. Men en bok är också en perfekt julklapp till någon du inte känner så bra – så länge du väljer bok med omsorg, eller åtminstone har en tanke bakom ditt bokval.

Om du gärna vill köpa en julklappsbok men funderar på vilken bok du borde köpa kommer här nu 15 tips på böcker till 15 olika människor!

Julklappstips till bokälskaren. 15 böcker att ge bort i julklapp.

15 böcker att köpa som julklapp

För den som genomgår en tuff sjukdom
Ett blodkärl som brast av Christa Mickelsson för den som insjuknat i en jobbig sjukdom och behöver läsa en ”överlevar”-historia med mycket hopp. Denna går säkert också hem hos svärmor.

För den som vill förstå sig på manlighet
Klein av Axel Åhman för den som vill förstå sig på manlighet, framförallt österbottnisk manlighet. Perfekt för någon från södra Finland som just börjat dejta en österbottning – eller varför inte farfar.

För den som längtar till barndomens somrar
Trettonde sommaren av Gabriella Sköldenberg för tonåringen som längtar efter sommar, eller den vuxne som vill återvända till sin barndomssomrar. En mörk berättelse som griper tag i en.

Ska du köpa en bok i julklapp? Här är mina bästa tips

För läkaren som blir tokig på sina patienter
Nästa! av Nina Lykke för läkaren som är säker på att hen är den enda med helt galna patienter. Eller som vill läsa om en läkare som har det ännu värre ställt än hen själv. Denna funkar också perfekt för svärfar.

För den som har författardrömmar
Kickstarta ditt skrivande av Michaela von Kügelgen för den som i flera år tjatat om att hen ska skriva en roman men aldrig kommer till skott. Nu kanske hen slutar med meningar: ”Sen när jag skriver min bok …”

För den som är nyfiken på bdsm
Röda rummet av Kaj Korkea-aho för den som är nyfiken på bdsm, subkulturer eller Berlin. Perfekt också för släktingen som saknar sina vilda år i Berlin. Eller svärfar om du är ute efter att chockera.

Det finns böcker som passar alla typer av människor

För den som älskar ett bra äventyr
Den falska rosen av Jakob Wegelius för den som längtar efter ett riktigt bra äventyr men som kanske ändå helst avnjuter dessa äventyr via en bok. Perfekt om du vill imponera på barnfamiljen.

För den som vill fly vardagen i Helsingfors
Underfors av Maria Turtschaninoff för den som har livlig fantasi och kan föreställa sig en plats nedanför Helsingfors där det händer skumma grejer. För familjens tonåring.

För den som behöver känna sig som en bra förälder
Vi röstar om vi saknar mamma av Nina Pascoal till föräldern som behöver pepp i sin föräldravardag. Och för den som vill åka på charterresa eller svägerskan som klagar på livet med barn.

För tonåringen som behöver pepp
Så jävla operfekt av Charlotte Cederlund för varje tonåring som är osäker på sig själv och sin kropp. Och för den som behöver lite pepp och stärkt självförtroende.

För den som är ofrivilligt barnlös
Ljudet av fötter av Sara Lövestam för den ofrivilligt barnlösa som behöver få veta att hen inte är ensam i världen med sina känslor. Andra delen i serien har nyligen utkommit om du vill slå på stort!

För den som vill lära sig något om Ryssland
Mina ryska vänner av Johanna Melén för den som vill förstå sig på Ryssland och hur det kommer sig att Putin blev president. En bok som pappa kan gilla.

Böcker till den som behöver pepp, är ofrivilligt barnlös eller vill lära sig något om Ryssland

För den som älskar reality-tv
Någon annans tidsfördriv av Ann Edliden är perfekt för någon som älskar dokusåpor och reality-tv, men som skulle må bra av att plocka upp en bok innan hen återvänder till det blå skärmljuset.

För den som studerar
Nationen av Michaela von Kügelgen för studeranden som kommer att sakna studielivet under julpausen. Eller för den som inte studerat på flera decennier men längtar efter klibbiga dansgolv.

För den som just börjat/ska börja i skolan
Maggan året runt av Ellen Strömberg för den som börjat i skolan eller förskolan och vill ha något mysigt att läsa under jullovet medan hen längtar efter att skolan börjar igen.

Böcker för den som älskar reality-tv, studerar och de som just ska börja skolan


Jag hoppas den här listan inspirerar dig att köpa hårda julklappar. Och om du faktiskt blev inspirerad lovar jag att skriva ett julklappsrim till boken ifråga – skriv bara en kommentar här på bloggen så löser vi det. Så spring iväg nu för att köpa en hög med bra böcker! 

Obs! Kom ihåg att handla lokalt och stöd gärna små bokhandlare i mån av möjlighet. 

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »