fbpx

November betyder NaNoWriMo

Hej bloggen, hej internet. Nu är det en månad sedan vi senast hördes och det har hänt jättemycket och jättelite på en och samma gång.

Jag har varit på Lilla teatern och sett Den besynnerliga händelsen med hunden om natten (tack Lillan för biljetter!), jag har spelat flera handbollsmatcher, skickat min chicklit till min redaktör, fortsatt träna med PT-Caroline, haft bråkande fot och knä, börjat yoga mer regelbundet igen, avslutat Höstskriv, bastat på Löyly och doppat mig i havet, åkt karaoketaxi i samband med en möhippa, varit en vecka på skrivretreat för mig själv, deltagit i första helgen av Författarskolan, skrivit ett gästinlägg på Jennifers blogg, kickat igång Ellens och min NaNoWriMo-kurs, bestämt mig för att själv delta i NaNoWriMo, skissat på en deckaridé, suttit på en bokmässescen och pratat läsning, lanserat Mitt Företagsår och säkert gjort nåt annat också.

Och inget av detta har jag skrivit om på bloggen. Jag har faktiskt känt ett litet behov att stänga in mig lite. När världen äntligen har öppnat efter pandemin har jag behövt kika inåt och då har det funnits varken ork eller inspiration att skriva nåt här. Ja ja, slut på bortförklaringarna. Nu går vi över till novemberlistan!

 

 

Tre frågor om oktober

Ett favoritminne:
Så svårt att svara på frågan. Men tycker kvällen på Löyly tillsammans med två vänner var väldigt fin. Vi badade bastu och doppade oss i det stormande havet. Vill göra det snart igen. Att vara en vecka på en vacker herrgård är inte heller så dumt.

En lärdom:
Kroppen meddelar högt och ljudligt om man inte tar hand om den (därför tillbaka till regelbunden yoga).

En stolt stund:
När vi släppte Mitt Företagsår efter mycket slit. Produkterna är så fina! Men som vanligt är det ju ett enormt antiklimax att släppa en produkt och sen inse att ja just det, den säljer inte sig själv.

Fem frågor om november

Månadens målsättning:
Att sälja jättemånga Mitt Företagsår – och att det ska kännas kul. Vi har i alla fall en massa roliga marknadsföringsidéer men frågan som konstant bankar på längst bak i skallen: räcker det? Andra (självklara) mål är att fortsätta med yoga och träning. Nu, när det bara blir mörkare, är det viktigare än nånsin tycker jag.

Månadens skriv:
Tydligen 50 000 ord på en deckare?! Alltså jag vet inte vad som hände här, men plötsligt deltar jag i NaNoWriMo och skriver deckare. Är löjligt kär i min idé så det ska bli kul, men också mycket utmanande att skriva i en helt ny genre. Men tänker att det är lite som att bygga ett escape room?!

Månadens jobb:
Jag ska hålla en skrivarverkstad för deltagare i Resurscentret Föregångarna, antagligen skriva en artikel för Helsingfors stad och så så klart allt med NaNoWriMo-kursen, Let me create osv.

Månadens tvivel:
Ska jag orka med allt? Många små saker att hålla koll på.

Månadens förhoppning:
Att releasefesten för Mitt Företagsår nästa fredag blir kul (kom om du är företagare!), att resan till Stockholm (där vi också ska ha företagarmingel) blir härlig och att jag överlag ska orka med allt och tycka det är kul. Men hur sjukt det än låter så tror jag faktiskt att NaNoWriMo-utmaningen är exakt det jag behöver.

Nu stänger den kuggiska nyhetsbyrån för idag och återkommer förhoppningsvis redan innan den 3 december.

0

2 svar

  1. Vad spännande med NaNoWriMo. Och nytt projekt och ny genre! Ska bli roligt att följa. Känner igen det där med att ha ett behov av att stänga in sig, har själv haft en (kanske lite väl lång) bloggpaus som i och för sig kanske har att göra med idétorka och noll lust. Men i det fallet kan ju en paus också hjälpa.

    1. Jaa jättespännande, verkligen! Få se vad det blir av det hela?!

      Och bra att du låtit dig själv ha paus. Ibland behöver man göra det för att orka komma tillbaka sen igen. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »