fbpx

Oktober – planer och tankar

Redan den tredje oktober så dags att blicka framåt på den kommande månaden. En månad som jag längtat efter på flera plan. Men innan vi tittar framåt, ska vi först titta lite bakåt på september.

Tre frågor om september

Ett favoritminne:
Festen så klart! Så fint att äntligen få fira boken, men att liksom över huvud taget få samlas på ett ställe med en massa nära och kära. Så fint.

En lärdom:
September är en stressig månad. Allt sätter igång – och att till exempel har skrivkurs då är inte optimalt med tanke på att folk verkar ha fullt upp med annat i livet (och minimalt med skrivtid och fokus). Så antagligen inget Höstskriv nästa år.

En stolt stund:
Är stolt över alla träningspass som blivit av. Det blev kanske inte så många som jag hade önskat mig, men ändå många fler än noll. Så glad och tacksam över chansen att få träna med Caroline!

Fem frågor om oktober

Månadens målsättning:
Att få igång min skrivrutin igen + få in fler träningspass i kalendern. Hälsan och skrivandet ska gå först!

Månadens skriv:
Jag ska redigera klart min chicklit (har träff med min redaktör nu på onsdag!) och sen börja skriva på det nya manuset igen. Det bästa är att jag åker för 6 nätter till Kansjerf där jag var en vecka ifjol och rakt därifrån ska jag till Karis för första träffen med Författarskolan. Mycket pepp på detta!

Månadens jobb:
Har bara en oskriven artikel som ska skrivas och i övrigt blir det väldigt lite frilansjobb. Däremot ska vi ju lansera Mitt Företagsår-arbetsböckerna med Let me create, så kul! Blir också de två sista träffarna med Höstskriv-gänget + start för Ellens och min NaNoWriMo-kurs (ännu några platser kvar!).

Månadens tvivel:
Kommer jag att kunna fokusera fullt ut på skrivandet under min vecka i Kansjerf? Vill liksom inte att det spiller in en massa annat där. Fokus där ska vara skriva, sova, läsa och träna.

Månadens förhoppning:
Att vi säljer svinmånga Mitt Företagsår-arbetsböcker redan nu i oktober. Vi har jobbat jättehårt på att göra om arbetsböckerna och de blir så fina och har jättemycket bra innehåll. Alla småföretagare borde köpa dessa! En annan förhoppning är att jag verkligen ska känna hur min kondition skjuter i höjden.

***

Annat kul som händer är att jag ska vara på Helsingfors bokmässa och prata (med bland annat Tim Sparv!) om hur man kan träna upp sin läskondition. Markus och jag är också bjudna på middag hos min syster och hennes man och det är ett flertal handbollsmatcher inprickade i kalendern.

Med andra ord tror jag verkligen på att oktober har alla förutsättningar att bli en riktigt fin månad. I alla fall tror och hoppas jag att det blir en lugnare månad med färre saker att hålla koll på.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »