fbpx

Hej på dig september!

Första tanken under månadens första morgon:
Är Jennifer vaken? Vi vaknade för sista morgonen (den här gången!) på Åland. Vi har fått låna en gullig liten stuga av Susanne som driver en stugby i Herrö. Så här på äldre dagar har jag verkligen börjat uppskatta stugliv. Till exempel i morse gick vi genast ut på bryggan för att ta lite bilder och visst mår man bättre när man stuckit näsan (och resten av kroppen) genom dörren genast på morgonen?

Jag ska jobba med:
Det som Jennifer och jag satt i gång nu på Åland. Det är hemsida, logga och foton på gång + en massa annat som jag ska berätta mer om så fort allt är lite tydligare för oss själva. Som vanligt blir det också artiklar för Y-Studio och lite översättning. På agendan finns också ett författarbesök till Vasa och skolbesök till både Uleåborg och Tammerfors!

Vår gulliga stuga!

Vår gulliga stuga!

Jag ska skriva:
Min chicklit. Det går så segt, så segt och nu den senaste veckan har jag knappt hunnit tänka på den och så är det väl ibland. Jag tror att man helt enkelt för acceptera att vissa perioder är segare än andra. Och liiite framåt har jag väl ändå kommit och det är bättre än ingenting! Men nu hoppas jag att jag inte hela tiden ramlar ur texten så att det blir så tungt att börja igen.

Maträtt jag vill testa:
Vi åt så otroligt god (och mättande!!) Ålandspannkaka i söndags att jag kanske måste testa på att laga det själv? Men överlag känner jag mig lite trög på matlagningsfronten, blir mest samma gamla. Kanske jag ska låna eller köpa nån fin kokbok för inspo!

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas:
Kommer faktiskt inte på något nu. Eller jag har redan i början av året skrivit en essä som nu i höst äntligen ska gå i tryck, kanske det händer nåt på den fronten?

En målsättning som är möjlig att nå:
Att skapa en bra skrivrutin. Kanske mer önsketänk än målsättning, men nu måste det helt enkelt bara hända!

Så här vackert var det ute på Herrö imorse!

Så här vackert var det ute på Herrö imorse!

Den här boken ska jag läsa:
Är på slutrakan av Lydia Sandgrens Samlade verk, har lånat Strandläsning av Emily Henry efter tips från författarkollega och köpte Ålevangeliet av Patrik Svensson i bokhandeln i Mariehamn.

Jag är mest kluven till:
Om jag ska lyckas skapa en bra skriv- och jobbrutin. Tips på det??!

Det här ger mig energi just nu:
Alla roliga projekt som är planerade till i höst. Omöjligt att veta vad som blir av, men kanske jag inte ska sörja allt i förväg utan hoppas på det bästa? Nästa vecka till Vasa, kul!

Det här ser jag mest fram emot:
Mitt nya kontor!! Ska flytta in dit i morgon och är mycket taggad. Tänk, jag har ett eget rum?! Nästa vecka ska jag också få spela handboll för första gången på ett halvår. Kommer att flåsa runt helt röd i ansiktet men samtidigt: så roligt!

Så att nog ska det väl bli en månad av den här septembermånaden också? Vad har du för planer och tankar kring den första höstmånaden?

0

4 svar

  1. Skrev klart min roman i somras med en lång tids nötande med en halvtimme om dagen (och sluttampen under en intensiv lördag då jag var helt i trans med texten, men det var som med löpning – det krävde alla nötande smålöprundor innan det var dags för maraton). När jag jobbade körde jag en halvtimme på kvällen efter att barnen lagt sig och sedan på sommarsemestern gick jag upp med barnen på morgonen och gav dem en halvtimmes filmtittande och skrev min halvtimme då istället. (Är en morgonjobbare). väldigt görbart, men tillräckligt mycket för att det ska bli effekt! och för att man ska kunna känna att man har gjort något med sitt skriv varje dag.

    1. Alltså är SÅ imponerad av dig Ulrika! Jag tror mycket handlar om att man ska bestämma sig och sen bara göra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »