fbpx

Augusti, guldgusti: favoritmånaden

För tre år sedan myntade Linnea uttrycket guldgusti (au=guld => guldgusti, så genialt!). Då för tre år sedan hade jag en fantastiskt rolig och spännande augustimånad. Det är nämligen tre år sedan jag debuterade och augusti är på många sätt min favoritmånad. Varför? Well, let me explain it to you:

Det är fortfarande sommar men kvällarna mörknar – det går att se stjärnor på himlen igen utan att frysa. Augusti innebär också nystart. Skolorna börjar, många återvänder från sin semester, det är kräftskivor och villaavslutningar, planering inför hösten. Och så fyller jag ju år och i år blir det en riktigt bra födelsedagsvecka, mycket pepp på den!

Men nu ska jag hoppa till de redan traditionsenliga frågorna jag startar varje ny bloggmånad med:

Första tanken under månadens första morgon:
Ingen aning faktiskt? Tror jag var ganska pepp och glad. Lördag! Solsken!

Jag ska jobba med:
Från och med i dag är det back to work som gäller. Det blir artiklar för Y-Studio, ett roligt frilansprojekt som jag ska pitcha in, ett annat eget projekt som är i startgroparna, en del översättningar. Mycket pepp på att börja jobba igen. Jag trivs ju verkligen i min arbetsvardag! Och ja, i augusti avslutas Skrivsommar. Vemodigt men också skönt att kunna sätta punkt på det projektet.

Jag ska skriva:
Min plan var ju att redigera under semestern, men sen när semestern kickade igång insåg jag att nä, jag behöver en paus. Den pausen har gjort att jag nu har samlat massvis med energi för min redigering! I morgon ska jag också träffa en kompis kompis för en intervju som förhoppningsvis ska hjälpa mig att skissa ut Stellas jobb tydligare, kul! Men det är mycket arbete som väntar på mig, men i augusti borde jag ha rätt bra om tid för redigering så det känns riktigt riktigt bra. Jag ska bara göra upp en plan först!

Så fin sommarkväll i Helsingfors i kväll!

Så fin sommarkväll i Helsingfors i kväll!

Maträtt jag vill testa:
I dag testade jag på att laga bolognese på tofu, blev överraskande gott! Tricket är att smula tofun och ställa in den i 45 minuter i ugnen (180 grader) och passa på att koka tomatsåsen under tiden. Min sås bestod av gullök, vitlök, tomatkross, en halv liter överblivet rödvin och riven morot. Tofun kryddades med olivolja, sojasås, timjan och rosmarin. Testa!

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas:
Hmm? Kanske ljudboken för Nationen som äntligen ska publiceras?! Jag har ju inte gjort så mycket för just ljudboken, men ja, kul oberoende!

En målsättning som är möjlig att nå:
Att komma riktigt riktigt långt med redigeringen av min chicklit. Få in ett antal löprundor.

Den här boken ska jag läsa:
Lydia Sandgrens tegelsten Samlade verk väntar på mig på biblioteket. Få se vad jag tycker om den. Först kom en våg av människor som verkligen älskade och sen en våg av människor som inte alls fattar grejen. Började också lyssna på Regnmannen av Jonas Karlsson efter tips på Ulrikas blogg!

Jag är mest kluven till:
Hur jag ska komma igång med jobbstarten utan att fastna vid datorn från morgon till kväll. Markus åkte igår till Norge på jobb, samtidigt som jag tycker det är skönt med lit egentid vet jag ju att också börjar sakna honom. <3

Det här ger mig energi just nu:
Sommaren som verkar fortsätta med fullt ös!

Det här ser jag mest fram emot:
Sova på hotell och äta hotellfrukost på min födelsedag och en resa till Åland i slutet av månaden tillsammans med min bästa partner in crime och vän. Överlag hoppas jag på mycket kompishäng när de flesta börjar landa i Helsingfors igen.

***

Hur ser augusti ut för dig? Vad ser du mest fram emot?

0

2 svar

  1. Åhh hoppas du ska tycka om tegelstenen, jag hör till kategorin älskar den! Har ca 30 sidor kvar och kommer att sakna den då den tar slut. Tycker faktiskt att den är ett mästerverk. Och en debut dessutom! Den tillhör topp fyra bland böcker för mig. De övriga tre är Borta med vinden, Anna Karenina och Ett litet liv. Annars betyder augusti vemod för mig som gillar maj, juni och juli bäst. Önskar ändå dig en fin höst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »