fbpx

Tio tankar om juli

Juli. Kanske sommarmånadernas sommarmånad? Då de allra flesta är lediga, nästan ingen läser sin e-post och flugorna surrar lite långsammare än vanligt. Själv jobbar jag ungefär en vecka till men sedan har jag bockat av allt från jobb-to do-listan.

Sen finns ju en liten redigering att ta hand om, men det känns faktiskt bara lyxigt. Att få jobba med bara en grej och göra det för att det är kul. Hur härligt? Plus att det jättejättelugnt och göra absolut ingenting. Spontana utflykter sa ni?

Men nu, månadens tio frågor och tio svar! Ska pynta inlägget med bilder från en extra vacker kvällspromenad i mitt älskade Helsingfors. Tanken var att skriva ett skilt inlägg om det, men ja sen hände livet och bloggen föll lite i glömska. Men nu till listan:

processed_IMG_20200616_215632.jpg

Första tanken under månadens första morgon:
Den första juli vaknade jag första gången runt 5 på morgonen till ösregn och somnade kvällen innan till samma ljud. Varför är ljudet av regn så otroligt meditativt och härligt?

Jag ska jobba med:
Nu är det bara slutspurten för Y-Studio kvar. Har skrivit artiklar som ska publiceras under mina semesterveckor i juli, men med samma gång blev det också en hel massa artiklar långt in i augusti, vilket betyder att jag kan ta det mycket lugnt när jag börjar jobba efter semestern. Vilken lyx alltså?!

Och så håller jag ju i trådarna för SKRIVSOMMAR med Ellen varannan torsdag. I dag träffas vi redan för tredje (?!) gången och jag tycker det är så himla roligt att få jobba ihop med Ellen, men också att få ta del av alla fantastiska texter som våra deltagare skriver.

processed_IMG_20200616_220156.jpg

processed_IMG_20200616_221248.jpg

Jag ska skriva:
Jag ska äntligen ta tag i min chicklit igen, ska redigera den baserat på mina fantastiska testläsares kommentarer. Så kul! Min målsättning är att det ska bli en inspirerande och rolig redigeringsrunda. Utgångspunkt: glädje.

Maträtt jag vill testa:
Somriga och fräscha sallader, gärna med rädisor från vårt eget trädgårdsland! Om du har tips på nåt extragott får du gärna länka i kommentarerna!

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas:
Kanske alla artiklar för Y-Studio som innebär att jag får vara helt jobb-ledig i 3–4 veckor!

processed_IMG_20200616_214148.jpg

En målsättning som är möjlig att nå:
Fortsätta med min yogarutin (yogar nästan varje dag) och fortsätta löpträna – vill så gärna få i gång en rutin med löpningen, inte flåsa långsamt fram. Jag tänker mig också att jag ska läsa en massa böcker. Målet är också att slippa känslan av att konstant vara tvungen att göra något, ska alltså lära mig att slappa!

Den här boken ska jag läsa:
Jag har en massa böcker på hälft som jag gärna skulle avsluta. Också väldigt nyfiken på den nyaste Hunger games-boken, kanske måste köpa den till Kindlen. Den lär nämligen vara en riktig tjockis och såna böcker gillar mina handleder bäst på Kindle.

Jag är mest kluven till:
Hur jag ska få en bra sommar- och semesterrutin och samtidigt hålla liv i min redigering (eller ens komma i gång med den). Men jag tänker att jag ska försöka jobba 1–2 timmar per dag med redigering och vara ledig resten av tiden. Det blir väl bra?

processed_IMG_20200616_215759.jpg

processed_IMG_20200616_213628.jpg

Det här ger mig energi just nu:
Att jag vet att semestern hägrar. Att man får leva någorlunda normalt nu igen. Alla planer och idéer för hösten. Min hjärna bubblar lite över av allt.

Det här ser jag mest fram emot:
Att få ta det lugnt, göra spontana små utflykter med Markus, somna med en bok på magen, att vårt sommarkök ska bli färdigt, simma mycket, hänga med vänner, låta hjärnan vila.

***

Hur ser dina planer för juli ut? Vad ser du mest fram emot?

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »