fbpx

Tio tankar om juni

Hej juni, hej sommar! Nu kör vi månadslistan precis som alla andra månader här på bloggen. Häng med!

Första tanken under månadens första morgon:
Vad länge jag sov! Vaknade 8.38, mycket ovanligt nuförtiden! Och så skönt att inte ha väckarklocka, men det har jag ju nästan aldrig som ni nog vet. Brukar vakna av mig själv.

Jag ska jobba med:
En massa artiklar för Y-Studio med målet att jobba undan texter som kan publiceras medan jag är ledig i juli. Jag skriver ju en artikel per vecka för dem, så om jag ska vara ledig i några veckor får jag jobba in det på förhand. Jag har också några andra frilansuppdrag och så börjar ju SKRIVSOMMAR med Ellen och mig på torsdag! Hur kul?!

Jag ska skriva:
Först absolut ingenting, men ungefär från mitten av månaden ska jag börja redigera min chicklit baserat på mina testläsares kommentarer. Så spännande!

Maträtt jag vill testa:
I maj testade jag faktiskt en hel del olika nya recept, ska fortsätta leta fram bra recept och testa dem.

fo%CC%88rga%CC%88tmigej.jpg

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas:
SKRIVSOMMAR som börjar nu! Så kul! Och i allra bästa fall kommer Nationen ut som ljudbok innan vi går in i juli. Visserligen har jag inte gjort så mycket för just ljudboken, men jag har ju skrivit boken så att!

En målsättning som är möjlig att nå:
Springa minst en gång i veckan, yoga (nästan) varje dag. Tänker köra Adrienes månadslista, det tycker jag du också ska göra! Gjorde första passet i dag och känner mig redo att fortsätta på samma linje månaden ut.

Den här boken ska jag läsa:
Började i går läsa Elin Boardys Nätterna på Winterfeldtplatz. Boken utspelar sig i Berlin och börjar året 1928, är hittills mycket förtjust! Har också lånat en lite märklig men väldigt fin bok som heter Atlas of Remote Islands av Judith Schalansky som jag ser fram emot att läsa.

processed_IMG_20200601_125403.jpg

Jag är mest kluven till:
Vad jag ska göra med Nationens releasefest. Ursprungligen hade jag tänkt att kanske ha festen i november, men sedan blev jag påmind om att virus älskar den tiden på året. Jag behöver ju inte fatta ett beslut just nu, men ja, jag vet inte. Hur ska jag göra?! Jag vill ju ha en fest, men inte en fest dit ingen vill komma.

Det här ger mig energi just nu:
Det vackra vädret. Min försvunna matlagningsglädje har också gjort en försiktig comeback och det är ju så kul att laga mat?!

Det här ser jag mest fram emot:
Att börja med SKRIVSOMMAR och lära känna våra fantastiska deltagare! I slutet av månaden ska Jennifer och jag sammanfatta det första halvåret, lite i samma stil som vi gjorde för hela året i december i fjol. Den här gången checkar vi inte in på lyxhotell, utan åker till mitt lande, men det viktigaste är ju sällskapet och att det faktiskt blir gjort. Och! Som jag längtar efter att simma på simstadion!! Tror bestämt det blir premiär på fredag.

***

Jag tror faktiskt juni har alla möjligheter att bli en riktigt fin månad. Inte alls som vanligt, men lite ändå. Vad har du för planer för eller tankar om juni?

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »