fbpx

Efter sexton dagars tystnad: manus inskickat till testläsare!

Men hej, vad är det här? Ja det är ju min stackars blogg som lämnats vind för våg i över två veckor. Hjälp! Jag skyller på att jag majoriteten av de två veckorna redigerat min chicklit som en dåre. Jag gjorde en helt otroligt stor omskrivning, nästan så att jag undrar: hur fan lyckades jag med det? Men! Nu är den hos mina testläsare. Eller hos den ena av de två, den andra ska få den i veckan.

Efter att jag hade skickat manuset iväg (och alltså släppt taget om det för första gången) var jag så jäkla glad och stolt och lycklig. Det här kan liksom bli min tredje roman?

Förutsättningen är att den är tillräckligt bra och att mitt förlag säger att jaaa, vi kör! Men det lär ta en stund innan vi kommer ända dit (jag vet inte ännu när jag ska låta min redaktör läsa), så just nu ska jag fira att jag klarat av den här första milstolpen av många.

Helgen använde jag faktiskt på att återhämta mig från den intensiva redigeringen och nu känner jag äntligen att det normala livet har återkommit. Alltså den vanliga vardagen med lämplig mängd jobb, tid för träning och allt det där. Allt detta innebär förhoppningsvis att jag också kommer att skriva här oftare, det är ju inte bristen på bloggidéer som hållit mig borta härifrån!

En sällsynt kväll i Helsingfors (har inte sovit många nätter hemma i Helsingfors de senaste månaderna) då jag släpade ut mig på kvällspromenad och hittade den här skönheten.

En sällsynt kväll i Helsingfors (har inte sovit många nätter hemma i Helsingfors de senaste månaderna) då jag släpade ut mig på kvällspromenad och hittade den här skönheten.

Den här veckan håller jag också i trådarna för Instagramkontot This is Svenskfinland, gå in där och kika! Jag ska snacka frilansliv, författarskap, yoga och annat kul.

Nu ska jag vinka hejdå för den här gången och återkomma redan i morgon med ett lååångt inlägg om hur det egentligen gick till när jag blev författare och vad som hänt under de 7,5 senaste åren i mitt skrivande liv.

Hoppas ni inte övergett mig trots minst sagt skral uppdatering på sistone, jag lovar bot och bättring! Och tar gärna också emot önskemål eller tankar om vad ni vill läsa om.

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »