fbpx

Tio tankar om mars

Mars = månaden som folk brukar kalla den falska vårmånaden. Man börjar hoppas på att det ska bli vår, men oftast blir det inte det. Till exempel i dag slaskar det i Helsingfors, mys. Ändå tror jag att det här blir en bra och spännande månad på många sätt men det har att göra med en väldigt specifik grej som kommer att upprepas i ungefär varje svar nedan, hehe.

Första tanken under månadens första morgon:
Hur mår jag? Är jag frisk? Spa-semestern och februari slutade mindre bra med något som antagligen var matförgiftning. Har inte haft några symptom sedan fredag morgon men man känner sig väl lite svag och snurrig efter en magsjuka.

Jag ska jobba med:
Det vanliga med Y-Studio. Utöver det står det i min planering: TACKA NEJ TILL ALLT så jag försöker följa det. Fokus ligger nu på annat håll.

Jag ska skriva:
Fortsätta med min chicklit! Jag har äntligen kommit i gång i februari och har faktiskt känt att det är kul! Nu fortsätter vi på den linjen och distraherar min hjärna från det kommande boksläppet. Hoppas klämma in en liten skrivretreat i mitten av månaden på mitt lande.

Maträtt jag vill testa:
Väldigt sugen på olika purésoppor just nu. Jag vet, jag är konstig men jag älskar purésoppa i alla dess format.

Den här boken ska jag läsa:
Jag ser fram emot att få Sara Molins debut Som en öppen bok på posten! Överlag vill jag komma i gång med läsningen. Har fått en riktigt skräpig lässtart på året.

Tänker va lika glad som på releasen för min debut.

Tänker va lika glad som på releasen för min debut.

Funderar på om jag ska ha ett quiz igen på releasefesten??

Funderar på om jag ska ha ett quiz igen på releasefesten??

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas:
Nationen kommer. Liksom på riktigt. I bästa fall har jag den i min hand redan om två veckor?! Jag vet inte ens om det går att förklara hur det känns när något jag harvat runt med i snart 6 (!) år äntligen blir en bok. Wow.

En målsättning som är möjlig att nå:
Att komma i gång med träningen på allvar. Om jag läst dåligt i början av året har jag tränat minst lika dåligt. Lyckligtvis spelar jag handboll några gånger i veckan så åtminstone de gångerna svettas jag. I kväll: match i Karis.

Jag är mest kluven till:
Hur det kommer att kännas när boken möter läsarna, börjar få recensioner etc. Det är så skrämmande och fastän jag låtsas vara härdad är jag nog inte det. Jag vill ju att folk ska älska att hänga med Astrid, Saga och Mikael.

Det här ger mig energi just nu:
Planeringen av allt kring releasen och allt annat program. Jag älskar verkligen att fundera på marknadsföringen och hur vi ska lyckas nå ut med boken.

Det här ser jag mest fram emot:
Releasefesten den 27 mars och den efterföljande sitsen. Den här festen har jag planerat i flera år, SÅ kul att det äntligen blir av! Tänker sälja svinmånga böcker, dricka skumpa och skratta och kramas och babbla med alla som dyker upp. Visst ses vi då??

***

Hur ser mars ut för dig? Mycket/lite jobb? Något extrakul som händer?

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »