fbpx

Ett hej från spasemester

I skrivande stund ligger jag i en extremt skön hotellsäng (vad är det med hotellakan som är så mjukt?) och känner mig så nöjd, så nöjd. I går morse körde Markus och jag nämligen ombord färjan till Tallinn och några timmar senare var vi framme i staden Rakvere i östra Estland. Fastän jag varit säkert trettio gånger till Estland (nej, jag överdriver inte) har jag aldrig varit här tidigare. Jag bara googlade på spahotell i Estland och råkade hitta ett som verkade najs och nu är vi här.

Jag har varit på massage (två gånger!), vi har badat i en massa olika pooler och bastat i flera olika bastur och bara tagit det lugnt. I morse hann jag också med några varv i 25-meters bassängen och på eftermiddagen var vi en sväng till gymmet. Så otroligt välbehövligt och skönt att bara få mysa ihop och inte ha bråttom någonstans eller några måsten. I går beställde vi sushi som vi åt på rummet och kollade en film från Netflix. Ibland behöver det inte vara svårare än så.

processed_IMG_20200226_154602.jpg

processed_IMG_20200225_154446.jpg

I morgon åker vi tillbaka till Tallinn och stannar en natt. På programmet står ett besök på ett bryggeri, escape room och naturligtvis en massa god mat. Att äta på resor är något av det bästa jag vet. I kväll åt vi till exempel en enklare middag på den mindre fina restaurangen på hotellet och avslutade med chokladfondant på den finare restaurangen. Så otroligt gott! Nu ska vi bädda ner oss i sängen och antagligen kolla en film, eller kanske bara somna. Man blir ju så trött av att hänga i varmt vatten och varma bastur.

På söndag börjar mars och det betyder att årets mest efterlängtade månad är här. Hur mycket min kropp än är på semester så återkommer min hjärna hela tiden till den stundande releasen. Jag är nervös som bara den, men försöker ignorera det med att lägga min energi på att planera alla roligheter kring boksläpp.

0

4 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »