fbpx

Raderat ur Nationen: Saga går på BodyPump

Nationen gick i tryck den här veckan, det är fem veckor till releasefest och i dag börjar en ny fredagsserie här på bloggen: Raderat ur Nationen.

Jag har ju harvat på med manuset rätt länge, raderat och skrivit nytt. Vinkat hejdå till hela karaktärer och kapitel, men det känns ju så tråkigt att de bara ska vara i slaskhinken. I stället får det bli nåt slags teasers inför boksläppet. Du får lära känna Astrid, Saga och Mikael och ett grepp om vem de egentligen är.

Först ute är ett kapitel som jag tycker jättemycket om, men som till slut kändes överflödigt och onödigt i manuset, så då får det i stället bli en del av bloggen! Jag har raderat eventuella spoilers för att göra själva bokläsningen roligare. Nu kör vi!

Foto: Sven Mieke / Unsplash.

Foto: Sven Mieke / Unsplash.

SAGA

Astrid plockar på sig vikter med ett självförtroende bara någon som ofta går på BodyPump kan ha. Saga sneglar på vikterna och tar två av minsta storlek. Kvällen innan har hon och Tomi varit på en andra dejt. Trots att det egentligen inte var något fel på Tomi eller kvällen i sig, var det lilla pirret hon känt föregående gång borta. När Astrid frågade om Saga vill hänga med på en träning tänkte hon att det kanske ändå är lättare att gå ner i vikt än att lära sig finska. Hon är inte längre så säker.

”Mikkos timmar är bäst”, säger Astrid och nickar mot instruktören. Träningströjan spänner kring musklerna, han har en fettprocent farligt nära noll gissar Saga och tänker att hon aldrig borde ha gått med på det här. Under alla år på universitet har hon haft ett månadskort till Unisport. Hon skulle ha behövt ett årskort till nationens bar i stället, då kunde man snacka om en vettig investering.

”Noniin, aloitetaan tunti.” Mikko låter som om han injicerat energidryck. ”Finns det nån som är här för första gången?”

Astrid puffar Saga i sidan. Saga vill helst springa ut ur salen men lyfter upp handen för att göra Astrid nöjd. Svetten tränger fram i pannan fastän timmen inte ens börjat, kanske det också bränner några kalorier?

”Välkommen”, säger Mikko och ler brett mot henne. Saga gör sitt bästa för att besvara leendet och när alla lyfter upp stången gör hon likadant. Den känns inte så tung, tänker hon och Astrid nickar uppmuntrande mot henne.

Musiken vrålar ut ur högtalarna och Mikko inleder vad han påstår vara en lugn uppvärmning. Saga svär inombords och sneglar på Astrid som hänger med i precis rätt takt. Klockan på väggen visar att det är femtionio minuter kvar.

Efter timmen bär Saga de lätta vikterna en och en tillbaka till ställningen, de andra lassar stängerna fulla och bär allt på en gång. Kroppen värker på ett sätt hon aldrig känt förut, armarna darrar när hon skjuter in vikterna på plats.

”Var det kul?”

Astrid hoppar framför henne som en duracellkanin. Saga rycker på axlarna och dricker glupskt de sista dropparna i vattenflaskan och torkar sig med handduken som är genomfuktig av svett.

”Vänta en stund, jag ska gå och säga hej.”

Astrid springer fram till Mikko. Saga hör inte vad de säger men båda skrattar och han visar en av rörelserna för henne. Han lägger sin arm på hennes och hon låter den ligga där. De står väldigt nära varandra och Saga inser att den enda hon stått så nära på sistone är Tomi som tafatt hade kramat henne hejdå i går.

Astrid springer tillbaka till Saga och börjar sedan med studsande steg gå mot duscharna. Saga tvingar fötterna att röra på sig. I omklädningsrummet river hon av sig de svettiga kläderna och sveper handduken om sig. Astrid står halvnaken och gräver fram grejer ur sitt skåp, hon är vältränad men ändå kvinnlig. Och väger säkert tjugo kilo mindre än jag, tänker Saga. Hon sliter blicken från Astrids perfekta och cellulitlösa lår och går till duschen.

Hon hänger av sig handduken intill dörren, släpper ut svallet och går längst in i hörnet. Med ryggen vänd utåt mixtrar hon tills vattnet är lämplig temperatur.

”Visst hänger du med en annan gång?”

Astrid har ställt sig i duschen bredvid henne, brösten pekar rakt uppåt när hon tvålar in kroppen.

”Vi får se”, säger Saga och sköljer schampo ur håret. ”Jag kommer inte att kunna gå på flera dagar.”

”Det blir bättre, jag lovar.”

”Mycket sämre kan det inte bli”, mumlar Saga för sig själv.

När hon duschat klart kilar hon över det våta duschgolvet, rädd för att slinta men med siktet på handduken. Fastän den är extra stor känns det som om den inte täcker tillräckligt.

Att träna en gång hjälper föga med den här kroppen, tänker Saga.

I omklädningsrummet ser hon en våg. Hon suckar djupt och går fram till skåpet, drar fram kläderna och hinner klä på sig innan Astrid är tillbaka vid sitt skåp. Vid trappan upp till markvåningen skriker musklerna om nåd och det enda Saga tänker på är sin mjuka säng och ett paket blåmögelost.

***

Du får gärna lämna en kommentar eller klicka om hjärtat om du tyckte om det du läste! Nu passar jag på att önska dig en riktigt trevlig fredag och helg och så hörs vi igen om en vecka med Raderat ur Nationen!

0

2 svar

  1. Vilken härlig idé att dela med av de kapitel som annars aldrig skulle se ljuset. Det är ju så synd när man ändå jobbat på dem. 🙂 Väntar spänt på att få läsa mera!

    1. Härligt att höra! Ja, många kapitel har hängt med länge och har ändå redigerats och skrivits om, så jag tänker att det här är ett bra sätt för dem att ändå nå läsarna! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »