fbpx

3 decembertips för företagare

Jag tror dom flesta ser mig som en organiserad företagare. Kanske för att jag har vissa tydliga rutiner och system? Inför varje månad har jag koll på vad jag behöver göra och när.

En tanke med Let me create my business är att jag (och så klart Jennifer) kan dela med oss av den kunskap och de lärdomar vi har fått som företagare. En viktig del i det är vårt månadsmejl som vi skickar ut i början av varje månad.

Tanken med månadsmejlet är att bjuda på värdefulla tips & påminnelser till andra småföretagare – sådant som vi tycker kan vara bra att komma ihåg.

Om du inte redan finns på mejllistan rekommenderar jag att du skriver upp dig direkt! Vill vill verkligen inte att spamma din inkorg, utan ge dig tips och info som du har nytta av. Och för dig som kanske missat vårt decembermejl kommer tipsen också här. Hurra!

Bild från fjolårets julfest och konferens! Just så här seriös är jag som företagare!

Bild från fjolårets julfest och konferens! Just så här seriös är jag som företagare!

1. Planera julen som företagare

Ska du vara ledig i jul, eller är julen din bästa säsong? Oberoende så kan det underlätta om du kommunicerar åt dina kunder (och för dig själv) när du kommer att vara ledig.

Jag meddelar alltid mina kunder i god tid om ledighet – för att slippa sista minuten-panik just innan julen. Något som också uppskattas av kunderna!

Om du däremot jobbar B2C är julen kanske din bästa försäljningsperiod? Vet du vad du behöver göra? Har du en tydlig strategi med eventuella kampanjer och erbjudanden? Gör upp en plan senast nu för att undvika stress senare!

2. Skicka en julhälsning till dina kunder

Brukar du tacka dina kunder för det gångna året? Det är ett bra tillfälle att passa på att höra av dig till dem och samtidigt berätta vad som hänt under året och om dina planer för 2021.

Jag skickade min första julhälsning i fjol och blev helt överväldigad av att så många kunder svarade. Också många som jag aldrig ens har träffat eller har nån aning om hur de ser ut (!). Så det blev en positiv överraskning för både dem och mig!

Tips! Ta hjälp av Canva för att designa en snygg julhälsning som du kan bifoga. Och vill du ge en ”julklapp” till kunderna kan du skänka pengar till välgörenhet.

Vet du inte vad du ska skriva? Så här såg min julhälsning ut ifjol:

16dec julhalsning.png

3. Ordna julfest/konferens – och stäng året

Den 10 december är det äntligen dags för Jennifers och min kombinerade julfest och konferens! Vi ska fira det som hänt i år (Nationen, Jennifers SEO-kurs och så klart Let me create!) och överlag blicka bakåt på detta galna år.

Vill du reflektera och fira tillsammans med oss? Boka in den 10 december – alltså nästa veckas torsdag! Vi kickar igång dagen klockan 11 (finsk tid) med en Facebook-live där vi går igenom upplägg och du får ställa frågor om Årsrapporten och hur du kan jobba med den.

Häng med! Vi hoppas på att få fira och reflektera med dig!


Till sist vill jag påminna dig om att livet och arbetet existerar också efter jul. Så, fråga dig själv: måste allt bli färdigt innan jul? Ge dig själv en chans till vila och koppla bort jobbet helt. Det här året har varit tungt och snart väntar ett nytt år runt hörnet – så det är bäst att vi alla vilar upp oss inför det.

Vad är viktigast just nu? Och vad kan vänta till 2021? Du får jättegärna klicka på hjärtat om du tycker att det här var värdefulla företagartips!

P.S. Glöm inte heller att skriva upp dig på mejllistan!

0

2 svar

    1. Haha ja … trött är nog jag också. 🤣 Men jag är nog hellre trött än uttråkad tror jag, så bra ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »