fbpx

10 tankar om december

Och så är vi inne på årets sista månad! Vilket märkligt år ändå? Mycket som hänt och mycket som inte hänt. jag ser mycket fram emot att sammanfatta året som helhet, men innan jag börjar med det så är det ännu 31 dagar december kvar att genomleva. Eller genomlida, men om vi fokuserar på levandet just nu?

Nu dags för 10 frågar om december (som tyvärr ser ut mer som på bilden nedan än på bilden längre ner).

processed_IMG_20201130_153723-01.jpeg

Första tanken under månadens första morgon:
Att jag igen vaknat till min wake up-light. Bra grej ändå. Känner mig faktiskt piggare när jag vaknar till den!

Jag ska jobba med:
Det vanliga för Y-Studio, lite andra frilanstexter och ett samtal på Bokström. Blir också en hel del med Let me create my business. Man tror ju liksom att man är ”färdig” när man lanserar nåt, men det är ju då jobbet börjar. Men det känns faktiskt som ett ganska mysigt hobbyprojekt tillsammans med en bästis och det är ju bra va? (Förutom när hon försöker få mig att vara smart och analytisk när det gäller sociala medier, hehe).

Jag ska skriva:
Jag har en idé om att min chicklit är del ett i en trilogi och målet är att jag ska börja skriva på del två i januari. Och eftersom jag försöker bli lite klokare från tidigare manusförsök ska jag försöka göra upp en plan, någon sorts stomme innan jag sätter i gång. På veckans to do-lista står: börja plotta för del två och då är det väl bara att plocka fram fantasin, ta ett fast grepp om en penna och börja!

Maträtt jag vill testa:
Jag har lyckats övertala min familj om att vi ska ha blinier på julafton. Har ju ätit det förr flera gånger, men se det som ett tips! Jag tycker inte vanlig julmat är så himla najs och jag tänkte att ett år som denna är väl mer än rätt att äta nåt annat än ”vanlig” julmat?! Är också mycket taggad på min te-julkalender. Te är ju inte mat, men 24 olika tesorter = dröm!

En underbart vintrig dag för två år sedan.

En underbart vintrig dag för två år sedan.

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas:
Kanske en frilansartikel som handlar om Mumintroll och Nepal som jobbat med sedan i somras och nu högst antagligen ska publiceras. Men inget annat stort som jag kommer på.

En målsättning som är möjlig att nå:
Att yoga varje dag. Just nu är klockan 21.09 och jag har inte ännu gjort dagens pass, men jag ska! Häng med!

Den här boken ska jag läsa:
Är mitt i Kjell Westös Tritonus och har en del ljudböcker på hälft. Mest av allt längtar jag efter att läsa nåt som verkligen skulle gripa tag i mig och nåt jag måste få sluka på direkten. Allt mer sällan den känslan kommer nuförtiden?

Jag är mest kluven till:
Hur man ska tänka med allt kring corona. Får man äta lunch på restaurang med sin kompis? Gå på kafé? Samtidigt: hurra för alla positiva vaccinnyheter. Snart vänder det!

Det här ger mig energi just nu:
Yoga, vänner och chill. Netflixserier.

Det här ser jag mest fram emot:
Vår julkonferens och vårt firande på St George nästa vecka! Ska också bli extraskönt med jul. Blir en mycket lugn sådan i år och det passar ypperligt. Hoppas på att hinna läsa massvis, äta gott och sova ut.

Hur ser december ut för dig? Något du ser extra mycket fram emot?

0

2 svar

  1. Jag håller med att det ska bli extraskönt med jul. Jag ser fram emot att vara ledig och umgås med min lilla familj, men också att läsa böcker, åka snöskoter och sova. En extra härlig krydda i december blir att reflektera över företagsåret 2020 tillsammans med dig och Jennifer!

    1. Åh låter så bra! Och snöskoter!!! Är så avis!

      Så kul att du är med och reflekterar med oss. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »