fbpx

En ström av böcker

När jag planerade hur det här året skulle bli var det inte riktigt så här jag hade tänkt mig (och ja, jag vet att jag inte är den enda som tänker så). Men i år var det stora året då det äntligen skulle bli dags för min andra roman Nationen att bli utgiven och det skulle firas!

Det skulle bli stor fest på Nylle, ett enda enormt kramkalas på dansgolvet och massvis med sålda böcker. Utöver det bokmässor, möten med ivriga läsare och allt annat kul. Mest av allt sörjer jag faktiskt releasesitsen som inte kunde ordnas. Men men, kanske en annan gång?

Jag har faktiskt fått gråta ut över detta i en artikel som publiceras i nästa nummer av SLS tidskrift Källan, men artikeln finns redan nu att läsa på deras webbsida. Utöver att jag sörjer uteblivna fester pratar jag med Ulrika Hansson som debuterade med romanen Jaktlaget i höst och Agneta Rahikainen som är marknadsföringschef på SLS.

Läs artikeln: Bokåret som torkade in

Michaela-von-kugelgen-Twitter.jpg

En av grejerna som nämns i artikeln är Bokström – den finlandssvenska digitala satsningen som föddes när bokmässorna i stort sett uteblev. Själv ska jag samtala på fredag tillsammans med Hanna Ylöstalo och Josefin Sonck. Rubriken är Unga kvinnor som stör och det talar jag ju mer än gärna om! Klockan 13.30, helt gratis och online!

Utöver ”mitt” program finns massa kul att spana in på Bokström. Så om du funderat på vad du ska göra under helgen behöver du inte längre fundera. Lyssna till en massa intressanta samtal om finlandssvensk litteratur!

Och om du råkade missa mig i Åbo förra veckan har du en chans att se diskussionen ännu i en vecka. Tycker själv att det blev ett fint samtal. Jag påminns bland annat om att jag träffat Peter Sandström för första gången för ganska exakt sex år sedan på en skrivarkurs i Helsingfors – och så var han ju en av kursledarna för Litterärt skapande som jag deltog i under 2016 och 2017.

Ja det var dagens lilla reklampaus. Eller nej, en grej till! Om det är så att du ännu inte har ett eget exemplar av Nationen är det bara att beställa ett! Eller kanske som julklapp till någon du tycker om? Jag har fortfarande jättemånga exemplar kvar (jag skulle ju sälja massvis på den där releasefesten som aldrig blev av) – så hjälp en stackars författare att rensa i bokhyllan! Du får självklart kondom + halarmärke med i bokpaketet!

P.S. Vi ”ses” väl på Bokström?!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »