fbpx

Tillbaka i verkligheten & hejdå januari

I onsdags hade jag min första “vanliga” arbetsdag på en vecka och i dag börjar jag äntligen känna mig både mentalt och fysiskt lite återhämtad från retreaten förra helgen. En närmare beskrivning är på väg, men jag ska bara säga detta: det är otroligt tungt att ordna en retreat för tolv personer, handla och laga all mat och hålla i programmet och dessutom försöka vara trevlig och socialisera med deltagarna. Men också otroligt roligt.

Så roligt att jag nog tror att jag måste ordna fler retreat i fortsättningen?!

Noll procent snö på retreaten, men otroligt vackert väder fick vi ändå!

Noll procent snö på retreaten, men otroligt vackert väder fick vi ändå!

I dag är det den sista januari och jag hoppar med glädje vidare till februari i morgon. Jag tror (och hoppas!) att januari är och förblir årets mest hektiska månad. Jag skrev faktiskt ner en liten påminnelse till mig själv: tacka nej till allt. (Alltså allt som inte redan är inspikat då.) Haha får se hur bra det lyckas??

Mitt företag fyllde fem år mitt i all tumult kring retreaten. I fem år har jag drivit denna one woman-show och det går hur bra som helst. Kunde faktiskt inte tänka mig att ha ett “vanligt” jobb igen. Om du är sugen på att starta eget kan jag passa på att tipsa om Jennifers bloggsatsning Företagardrömmen. Tillsammans med Resfredags Annika ska hon i år skriva en massa inlägg om företagande. Tips, lärdomar och annat som kan vara bra att veta. Så bra och viktigt! Ska haka på och skriva några inlägg själv – sen när hjärnan har lite mer utrymme igen.

Firandet av mitt femåriga företag har hamnat lite i skymundan. Jag hade egentligen tänkt bjuda in kunder och vänner på bubbel, men insåg att det har jag inte kapacitet till, så det får kanske bli när företaget fyller tio år?!

Men jag har faktiskt firat mitt kära företag och dess anställda (läs: mig själv) med ett nytt kontor!

processed_IMG_20200109_122315-01.jpeg

processed_IMG_20200109_134508-01.jpeg

Sedan början av januari får jag jobba i en över 100 år gammal trästuga i centrala Helsingfors. Drömmen, eller hur?! Det är ett arbetskollektiv för cirka femton personer, men vi har aldrig varit mer än tre personer åt gången när jag suttit här. Så otroligt mysigt dessutom. Min plan är alltså att jag ska sitta måndagar och tisdagar på Wonderland för att jobb-jobba och så resten av veckan ska jag spruta ur mig romaner och andra kreativa texter i skrivstugan (bra namn jag gett den va?).

Och det här med att ordna fler retreat. Jag funderar lite på en lightversion. Nämligen på att hålla en helgkurs i skrivande nån gång på våren här i den gulliga skrivstugan helt intill Tölöviken. Inspirerande övningar för att väcka kreativiteten och skrivlusten. Hojta till om du är intresserad så ska jag planera vidare. Tänker mig alltså lördag–söndag.

Har avslutat januari med indisk huvudmassage – en belöning till mig själv för att jag fixat månaden med hedern i behåll. Det har varit intensivt på jobbfronten, lite för intensivt faktiskt, och därför är jag noga med planera in tillräckligt med vila, roligheter och kreativitet de kommande månaderna.

Att jobba är roligt, men det är ännu roligare att inte jobba sig sjuk.

0

2 svar

  1. Vilken härlig liten mysig stuga! <3 Jag säger nog jaa till både fler retreat och lightversion av det 😀 Vill ju själv också kunna delta på något 😀

    1. Jaa stugan är sååå underbar! Vad roligt att du är intresserad! Får planera vidare. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »